ASF a aprobat retragerea de pe Bursă a celui mai mare producător şi distribuitor de dispozitive de ambalare, M.J. Maillis

ASF a aprobat retragerea de pe Bursă a celui mai mare producător şi distribuitor de dispozitive de ambalare, M.J. Maillis

Unitatea de producţie a M.J. Maillis se află la Buftea

În şedinţa sa din 18 martie 2015, Consiliul ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) a adoptat mai multe decizii, între care şi retragerea de la tranzacţionare a acţiunilor emise de MJ Maillis România SA Ilfov, având în vedere „finalizarea procedurii de retragere a acţionarilor“.

Distribuitorul de maşini de ambalare MJ Maillis (simbol bursier MJM) este controlat de firmele americane de investiţii HIG Bayside Advisers şi HIG Europe Capital Partners.

MJ Maillis, listată pe bursa de la Bucureşti în 2001, avea, anulo trecut, o capitalizare bursieră de aproape 30 de milioane de lei.

România este una dintre cele 18 ţări în care operează grupul MJ Maillis, înregistrat în Grecia, cu afaceri anuale de 280 milioane de euro.

Filiala locală a raportat la nouă luni 2014 vânzări de 24,8 milioane de lei, în scădere cu 2,2% faţă de anul anterior, şi pierderi de 1,7 milioane de lei, la jumătate faţă de pierderile din 2013.

Ce a mai decis Consiliul ASF

Consiliul ASF a mai aprobat documentul de ofertă publică obligatorie de preluare a SC AMPLO SA Ploieşti şi înregistrarea majorării capitalului social al societăţii Cersanit Romania SA Roman.

De asemenea, Consiliul a audiat şi proiectul Comisiei Europene de creare a unei Uniuni a Pieţelor de Capital.
În continuare, Consiliul ASF a aprobat Raportul de evaluarea a sistemului compensare – decontare RoClear administrat de Depozitarul Central SA.

În fine, au mai fost discutate şi aprobate de către Consiliul ASF:
- solicitarea SC Depozitarul Central SA de validare a noilor administratori ai societăţii;
- solicitarea societăţii SAI BROKER S.A. de autorizare a Fondului Deschis de Investiţii PROSPER INVEST;
- solicitarea Franklin Templeton Investment Management Ltd United Kingdom – Sucursala Bucureşti (FTIML) de avizare a modificărilor intervenite în documentele avute în vedere la momentul înregistrării S.C. Fondul Proprietatea S.A., respectiv contractul de administrare a investiţiilor.

Consiliul ASF se întruneşte în fiecare zi de miercuri pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare non-bancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările