Proiectul, care integrează actualul Iulius Mall Timişoara, pune la dispoziţie cea mai mare zonă de cumpărături din afara Bucureştiului (120.000 mp, 450 de magazine) şi o suprafaţă generoasă, de 100.000 mp, de birouri clasa A, în care vor lucra aproximativ 13.000 de persoane. Primele trei clădiri finalizate (50.000 mp) sunt operaţionale şi găzduiesc peste 5.000 de angajaţi, care lucrează la 30 de companii multinaţionale, precum: Intel, Microsoft, ACI Worldwide, Ness Digital Engineering Timişoara, Bitdefender, Atos, Visma Software sau Veoneer.

Proiectul va include şi o premieră: cea mai înaltă clădire de birouri de România, aflată în prezent în proces de construcţie. Aceasta va avea 155 de metri înălţime, 27 de etaje, o suprafaţă de 52.000 mp de spaţii office şi va include un hub medical, un centru modern de conferinţe, restaurante şi magazine.

Hub regional de dezvoltare

Iulius Town a fost conceput ca un hub de dezvoltare economică nu doar pentru oraş, ci pentru întreaga regiune de vest a ţării. Ansamblul se adresează Timişoarei, clienţilor din judeţele limitrofe şi celor din ţările din proximitate, Serbia şi Ungaria. Este un punct de reper pe piaţa imobiliară, un proiect de tipul „oraş în oraş” cu multiple beneficii. Oamenii îşi doresc din ce în ce mai mult să aibă totul într-un singur loc: biroul, săli de evenimente, magazine, spaţii de joacă şi de distracţie, cinema, centru de fitness, restaurante, cafenele, centru medical, locuri de parcare.

Iulius Town oferă toate aceste facilităţi şi, în plus, un parc spectaculos realizat de la zero, care include: 1.400 de arbori, 10.000 de arbuşti, un carusel pentru copii, un lac şi piaţete pentru evenimente în aer liber.

Proiectul din centrul Timişoarei a inclus şi lucrări de infrastructură, pentru fluidizarea traficului din zonă. A fost amenajat un pasaj subteran care străbate complexul şi facilitează accesul în zonă şi au fost modernizate şi lărgite două străzi importante din proximitate. Toate aceste investiţii, în valoarea de 13 milioane de euro, au fost sau urmează a fi donate municipalităţii.

Tunelul auto este o veritabilă galerie de artă murală de dimensiuni impresionante, datorită lucrărilor de graffiti realizate de 30 dintre cei mai buni artişti din lume.

Timişorenii intră în Cartea Recordurilor alături de Iulius Town

Inaugurarea Iulius Town înseamnă trei zile de evenimente speciale, sub sloganul Luminăm #TimişoaraÎmpreună. De vineri până duminică, vor avea loc concerte, focuri de artificii, spectacole de artă stradală, mosaic photo wall, balon cu aer cald deasupra oraşului, holograme proiectate pe apă - şi şansa ca oraşul să intre în Cartea Recordurilor.

Vineri seara, publicul este invitat la „Microcosmos Acrobatic Show”, o paradă de structuri mecanizate gigant, care se vor transforma în scene pentru acrobaţii aeriene. Sâmbătă, timişorenii sunt chemaţi să participe la doborârea unui Guinness World Record®: cele mai multe lumini LED aprinse simultan. Este o manifestare care aduce oamenilor aminte că, în 1884, Timişoara devenea primul oraş european iluminat electric. Evenimentul va avea loc în Piaţa Consiliului Europei - în faţa clădirii office UBC, de la ora 19:30. Seara plină de lumină va continua cu un concert Smiley şi Fely şi cu un show de artificii.

Duminică seara, lumea magică redată de Gaşca Zurli îi aşteaptă pe copii la un concert cu multe zâmbete. Cele trei zile de festival se vor încheia cu un nou spectacol grandios de artă stradală. „Constellations” prezintă universul fantastic al constelaţiilor şi horoscopului, cu cele 12 semne zodiacale transpuse în baloane uriaşe.