Proiecte de case americane. Avantaje şi dezavantaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casă americană din lemn realizată la Fundulea  FOTO Caseamericane.ro
Casă americană din lemn realizată la Fundulea  FOTO Caseamericane.ro

Proiecte de case americane. Dacă până de curând au fost evitate, casele americane pe structură de lemn au ajuns în atenţie, datorită faptului că sunt mult mai ieftine faţă de celelalte tipuri de locuinţe. „Adevărul“ vă prezintă cum să alegeţi cele mai bune oferte de proiecte de case americane.

Fie că sunteţi în căutarea liniştii în afara aglomeraţiei urbane şi aveţi un petic de pământ undeva la ţară, fie ca sunteţi tineri căsătoriţi, ori căutaţi un loc liniştit, o „casă americană“ poate fi soluţia.

Proiectele de case americane sunt în principal de lemn, dar pot asigura confortul necesar atunci când este nevoie. Principalul lor atu este preţul, mult mai mic decât dacă locuinţa ar fi realizată din BCA, cărămidă sau zidărie. Acesta ar fi cu 30-40% mai redus faţă de casele din zidărie sau metal, iar casele americane se pot ridica foarte rapid, în 20-60 de zile, scrie site-ul modelecase.org.

Proiecte de case americane. Cum alegi oferta cea mai bună

Site-ul proiecte-case-americane.ro oferă mai multe argumente de ce ar trebui aleasă o astfel de locuinţă. În primul rând, încălzirea s-ar face eficient, deoarece izolaţia este superioară, apoi bucătăriile şi băile sunt realizate după ultimele standarde. De asemenea, casa este gata pentru a fi locuită fără bătăi de cap suplimentare, în vreme ce  costurile generate de întreţinerea casei sunt minime spre inexistente. Uşurinţa în achiziţionare este un alt atu, ca şi mediul de trai plăcut şi faptul că este un raport preţ-calitate foarte bun. Potrivit sursei citate, din ce în ce mai mulţi cumpărători de case se orientează către proiecte de case americane pentru a evita mentenanţa suplimentară şi costurile pentru renovări, care sunt adesea necesare pentru a îmbunătăţi o casă mai veche la confortul din  ziua de azi.

La dezavantaje, putem trece faptul că locuinţa este... de lemn, ceea ce îi reduce perioada în care poate fi folosită, faţă de una de zidărie. De asemenea, pentru un proiect de casă americană trebuie să aveţi terenul pentru a putea ridica o astfel de locuinţă, iar dacă nu-l aveţi trebuie să îl achiziţionaţi.

Proiecte de case americane. Modele de preţ

Tehnologia a evoluat într-atât încât există acum postate pe internet diverse proiecte de case americane din care să vă puteţi alege direct modelul preferat, în funcţie de dotări sau de preţ.

Spre exemplu, pe site-ul Casaneo.ro, un astfel de proiect de casă vine cu o suprafaţă construită de 77,5 metri pătraţi, din care 72,5 metri pătraţi ar fi casa în sine, la care se adaugă o terasă de cinci metri pătraţi. Locuinţa este proiectată astfel încât să aibă living, două dormitoare cu dressing, bucătărie, baie şi hol

În privinţa preţului, există o variantă „economică“ – de 28.123 euro, una „standard“ – de 30.000 euro şi alta „superioară“ – care costă 31.898 de euro. Dacă vă faceţi griji în privinţa confortului termic, varianta la cheie conţine vată bazaltică la pereţii exteriori şi vată minerală necaserată la pereţii interiori şi tavane, pereţii având o grosime de 35 de centimetri.

Pe site-ul proiecte-case-americane.ro există variante atât sub 150 de metri pătraţi până la unele de 300-500 de metri pătraţi sau chiar case americane duplex. 

Pe Bizoo.ro se regăsesc mai multe proiecte de case americane, iar preţul este de 260 de euro pe metrul pătrat, locuinţele fiind realizate de către firma Rollux Construct.

Daca v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Mai puteţi citi:

[<a href="//storify.com/phradamon666/case" target="_blank">View the story "case" on Storify</a>]

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite