Preţurile solicitate de proprietari pentru apartamentele din nordul Capitalei continuă să crească

Preţurile solicitate de proprietari pentru apartamentele din nordul Capitalei continuă să crească

Preţurile solicitate de proprietari pentru apartamentele din centrul, semicentrul şi nordul Capitalei au crescut cu 1,47% în luna noiembrie faţă de octombrie, în vreme ce pentru apartamentele din est, sud şi vest preţurile au scăzut uşor, conform unei analize homefinders.ro

Ştiri pe aceeaşi temă

Proprietarii apartamentelor din centrul, semicentrul şi nordul Bucureştiului au solicitat un preţ mediu de 69.000 de euro în noiembrie, cu 1.000 de euro mai mare decât în luna precedentă. De partea cealaltă, preţurile medii solicitate pentru apartamentele din zonele de est, sud şi vest au scăzut uşor, de la 51.479 de euro la 51.200 de euro.

Pe tipuri de apartamente, cele de două camere, situate în zona de centru-nord, au înregistrat din nou o creştere a preţurilor solicitate, de 1,75%, comparativ cu luna octombrie. În aceste zone, preţul mediu se ridică la 58.000 de euro. Acelaşi tip de apartament, din estul, vestul sau sudul Capitalei, are un preţ mediu solicitat de 45.000 de euro, o valoare cu 4,65% mai mare decât în octombrie.

Dacă în luna octombrie, apartamentele de trei camere din zonele centrale şi de nord ale Capitalei s-au depreciat, în noiembrie, acestea au cunoscut o apreciere de 5,33%. Proprietarii acestor tipuri de locuinţe solicită acum un preţ mediu de 79.000 de euro.

În schimb, apartamentele de trei camere din estul, sudul şi vestul Bucureştiului sunt singurele care au avut în noiembrie aceeaşi valoare medie solicitată în urmă cu o lună: 59.900 de euro.

Preţurile solicitate pentru apartamentele cu patru camere au evoluat diferit în noiembrie, pe ambele segmente de piaţă, atât faţă de celelalte tipuri de apartamente, cât şi faţă de luna anterioară. Valorile medii ale apartamentelor din centrul, semicentrul şi nordul Capitalei au scăzut cu 4,54%, la 105.000 de euro. În zonele de est, sud şi vest, scăderea a fost de 2,09%, iar preţul mediu se situează în jurul valorii de 70.000 de euro.

În ceea ce priveşte numărul de apartamente de două, trei sau patru camere disponibile la revânzare în luna noiembrie, acesta a crescut cu 14,42%, comparativ cu octombrie. Apartamentele de două camere deţin în continuare cea mai mare pondere din totalul de oferte disponibile la revânzare: 45,67%. La polul opus se află apartamentele de patru camere, pentru care au fost scoase pe piaţă oferte într-un număr mai mic decât în octombrie: 188.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările