Porsche Engineering Romania închiriază 3.500 de metri pătraţi de spaţii de birouri în Cluj - Napoca

Porsche Engineering Romania închiriază 3.500 de metri pătraţi de spaţii de birouri în Cluj - Napoca

Porsche Engineering Romania, subsidiara locală a Porsche Engineering Group GmbH, este specializată în dezvoltarea de software pentru industria automotive. Compania este una dintre cele patru filiale ale grupului - deţinut integral de producătorul Porsche AG, amplasate în afara Germaniei

Compania producătoare de software pentru industria automotive Porsche Engineering Romania, subsidiara locală a Porsche Engineering Group GmbH, a închiriat o suprafaţă de 3.500 de metri pătraţi de spaţii de birouri moderne în proiectul Vivido din Cluj – Napoca, cea mai mare suprafaţă preluată în ultimele 12 luni în cea mai mare piaţă regională de birouri din afara Bucureştiului.
 
Porsche Engineering va prelua 2.200 de metri pătraţi de spaţii de birouri în perioada imediat următoare, o suprafaţă adiţională închiriabilă de 1.300 de metri pătraţi urmând a fi preluată în 2020, tranzacţia fiind intermediată de către Coldwell Banker Transilvania, biroul local al companiei de consultanţă imobiliară Coldwell Banker Romania.
 
”Tranzacţia încheiată de către Porsche Engineering Romania este una extrem de importantă nu doar pentru Cluj – Napoca cât şi la nivel naţional, deoarece arată că România şi Clujul în al doilea rând nu reprezintă doar o destinaţie pentru sedii secundare sau pentru activităţi de tip back office şi BPO – Business Process Outsourcing. Forţa de muncă inalt calificată şi creşterea economică generală din Cluj – Napoca fac ca oraşul să fie foarte atractiv pe segmentul de cercetare şi dezvoltare de produse şi estimăm că vom asista la noi tranzacţii de acest tip în viitor”, a declarat Cristian Şimon, director Office Division în cadrul Coldwell Banker Transilvania.
 
Închirierea noii suprafeţe de birouri va permite Porsche Engineering Romania să îşi mărească de peste trei ori echipa locală, o nouă creştere a numărului de specialişti care lucrează în cadrul companiei fiind deja prevăzută pentru anul 2020. La momentul deschiderii subsidiarei locale în 2016, compania avea în România şapte angajaţi.
 
”Cluj – Napoca este Silicon Valley – ul României şi decizia Porsche Engineering de a se dezvolta aici este astfel una logică. Vom continua să ne dezvoltăm activitatea din România, am încheiat deja de mai mulţi ani partneriate cu institutiile de învăţământ superior din Cluj – Napoca şi dorim de asemenea să continuăm să atragem cei mai buni ingineri din România, care îşi doresc să facă parte din echipa uneia dintre cele mai inovatoare companii şi să dezvolte soluţii software de top pentru industria automotive”, a declarat Marius Mihailovici, location manager Porsche Engineering Romania.
 
Compania este una dintre cele patru filiale ale grupului Porsche Engineering Group GmbH - deţinut integral de producătorul Porsche AG, amplasate în afara Germaniei. Subsidiara din Cluj – Napoca este specializată în dezvoltarea de software pentru industria auto şi este o parte importantă a serviciilor de inginerie integrată ale Porsche Engineering din întreaga lume.
 
citeste totul despre: