Nou mall în Bucureşti

Nou mall  în Bucureşti

Nou mall în Bucureşti

Liberty Center aduce în Rahova 96 de magazine cu o suprafaţă totală de  25.000 de metri pătraţi închiriabili. Irlandezii de la Mivan Development au inaugurat la finele săptămânii primul centru comercial de tip mall din cartierul bucureştean Rahova.

O investiţie de peste 70 de milioane de euro, realizată într-un timp-record. Construcţia propriu-zisă a fost demarată în luna septembrie a anului trecut. „Putem spune că este printre puţinele centre comerciale care şi-au respectat previziunile iniţiale şi este inaugurat la data anunţată.

Mallul dispune de o suprafaţă construită de 65.650 mp şi de o suprafaţă închiriată de 25.000 de metri pătraţi”, a declarat directorul Liberty Center, John Houghton.

Ce retaileri vin la Liberty?

Centrul comercial a fost închiriat în proporţie de 100% înainte de deschidere. Iar cei mai mulţi chiriaşi au semnat pentru o perioadă de 3-4 ani. Retailerul austriac Hervis Sports and Fashion este unul dintre aceştia.

Compania a deschis primul magazin al reţelei în Capitală în Liberty şi anunţă planuri îndrăzneţe. „Hervis Sports va avea până la finalul anului 2008 şase magazine în România, o cifră de afaceri planificată de 13 milioane de euro şi un număr de 100 de angajaţi“, se arată într-un comunicat al companiei.

Printre chiriaşi se mai numără ancore precum Altex, supermarketul Billa cu circa 2.200 de metri pătraţi închiriaţi, Sprider Stores, Marks and Spencer şi Sephora, KFC, Leonardo, Game World, Centrofarm, Plafar, Living, Coffee Heaven, precum şi Next. Zona de food court va conţine restaurante şi cafenele precum Starbucks, Burger King, Mc Donald’s, KFC sau Pizza Hut.

Patinoar şi cinematograf 3D

Accentul este însă pus pe facilităţile de distracţie. „Avem aici primul cinema conceput special pentru tehnologie 3D cu  1.100 de locuri şi primul patinoar acoperit într-un mall. Tot aici se va ţine şi primul Festival de film digital DaKINO“, au mai spus reprezentanţii Mivan. Preţul închirierii echipamentului şi al unei ore petrecute pe patinoar va fi, în primele şase luni de la inaugurare, de şapte lei. 

Schimbare de strategie

Criza finanţelor mondiale a condus la o schimbare a strategiei dezvoltatorului irlandez. Liberty Center a fost livrat la timp, însă proiectele viitoare au deja noi date de finalizare.

Cele 10 Tiago Malls, care urmau să fie construite în România, vor fi gata într-un ritm mai puţin  alert. Doar a două malluri anual până în 2013. Potrivit reprezentanţilor companiei, următorul centru comercial va fi deschis la Oradea în 2009, iar pentru 2010 sunt în plan mallurile Tiago din Ploieşti şi Bacău.

Mivan Group este una dintre marile companii internaţionale de construcţii şi dezvoltări imobiliare, cu birouri în Marea Britanie, Europa, Statele Unite ale Americii, Orientul Mijlociu  şi Orientul Îndepărtat. Pe lângă proiectele de retail, Mivan are în construcţie un ansamblu de 651 de apartamente în Bucureşti, New Town Residence.

Brandurile noi vin doar la mall

„Centrele comerciale reprezintă încă singura opţiune a mărcilor internaţionale renumite care intră pe piaţa locală”, se arată într-un studiu al companiei de consultanţă imobiliar Atisreal.

Un alt factor care pune pe fugă marii retaileri este reprezentat şi de chiriile excesiv de mari. Cu toate acestea, prima jumătate a anului 2008 a marcat intrarea pe piaţa românească a unor noi nume internaţionale.

Printre acestea „se numără şi Peek & Cloppenburg, Douglas, Manoush, Next, IKKS, Elle, Maria Rinaldi”, se mai arată în studiul citat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: