NEPI investeşte 15 milioane de euro într-o clădire de birouri de lângă Guvern şi renovarea unei vile care a aparţinut unui fost guvernator BNR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondul sud-african de investiţii New Europe Property Investments (NEPI) va investi circa 15 milioane de euro pentru renovarea unei vile istorice din apropierea Guvernului, precum şi pentru dezvoltarea în apropiere a unei clădiri de birouri de circa 6.500 de metri pătraţi.

NEPI a preluat anul trecut clădirea, o vilă istorică construită în anul 1922 în contul unei datorii pe care compania Avrig 35 o avea de plătit fondului. „Nu ne-am dorit această proprietate, nu este genul de proiect pe care îl facem de obicei, dar dacă tot îl avem ne-am gândit să facem ceva util aici. (...) Vrem să începem construcţia imediat ce obţinem toate autorizaţiile. Un astfel de proiect durează cam un an", a declarat marţi Martin Slabbert, directorul executiv al NEPI.

Lucrările la reabilitarea vilei şi la noua clădire vor fi realizate în paralel.

Clădirea de birouri va avea trei etaje subterane şi trei supraterane, iar spaţiile vor fi destinate chiriaşilor care vor vizibilitate şi organizaţiilor care lucrează cu Guvernul sau instituţii financiare internaţionale, precum Banca Mondială, BERD.

Totodată, pe terenul de 4.500 metri pătraţi va fi amenajat un spaţiu public, cu zone pietonale, mobilier urban, precum şi o fântână arteziană.

Şeful NEPI a menţionat că proiectul nu va aduce mari profituri fondului, iar la finalizare va avea o valoare egală cu investiţie necesară dezvoltării.

"Nu vom face bani din această dezvoltare, vrem să ne recuperăm măcar banii investiţi. Dat fiind faptul că suntem un investitor pe termen lung în România vrem să îmbunătăţim această zonă şi să venim cu un proiect care ca aduce valoare. Orice alt dezvoltator ar fi ales să construiască un turn pe acest teren, dar dorinţele noastre pentru acest proiect sunt complet diferite de ale celorlalţi proprietari. Credem cu ansamblul rezultat va fi un proiect reprezentativ pentru portofoliul nostru şi pentru Bucureşti", a afirmat Slabbert.

La niveluri subterante ale clădirii vor fi construite locuri de parcare, câte trei pentru fiecare 100 de metri pătraţi a imobilului.

Vila, care poartă numele primului proprietar, Mihai Oromolu, fost guvernator al Băncii Naţionale, este încadrată într-o zonă protejată, fiind înscris în lista monumentelor istorice. Construcţia vilei a fost realizată între 1922 şi 1927, iar în 2009 a fost afectată de un incendiu care a avariat-o parţial, distrigând multe elemente de arhitectură şi în special elementele de decor pictat. Vila are în jur de 700 de metri pătraţi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite