Imobiliare.NET: Preţul apartamentelor noi este în creştere pentru apartamentele cu două şi trei camere, dar se ieftinesc cele cu patru încăperi

Imobiliare.NET: Preţul apartamentelor noi este în creştere pentru apartamentele cu două şi trei camere, dar se ieftinesc cele cu patru încăperi

Apartamentele noi se scumpesc deoarece dezvoltatorii adaugă tot mai multe dotări ansamblurilor rezidenţiale

Preţul apartamentelor noi a crescut pentru locuinţele cu două şi trei camere, atât în comparaţie cu luna trecută, cât şi faţă de nivelul de anul trecut, potrivit portalului Imobiliare.net.

Astfel, în septembrie, preţul mediu de vânzare al garsonierelor din Bucureşti, construite după 2010, este de 33.718 de euro, conform statisticilor oferite de sursa citată.
 
Aprecierea proprietăţilor noi este mai importantă în cazul apartamentelor cu două camere, acolo unde preţul mediu de vânzare a proprietăţilor construite după 2010 este 57.054 de euro. Un apartamente nou cu două camere era scos la vânzare cu circa 2.500 de euro mai ieftin decât în urmă cu 12 luni, preţul unui apartament nou de 2 camere în august 2014 fiind de 54.547 euro.
 
Preţul locuinţelor noi urcă „vertiginos“ în cazul apartamentelor cu trei camere. În septembrie 2014, o astfel de proprietate era scoasă la vânzare cu 90.351 de euro, în vreme ce în august 2015, preţul mediu ajunsese la 92.964 de euro, iar acum preţul a crescut până la 94.660 de euro.
 
Apartamentele cu patru camere sunt singurele care au avut un uşor regres faţă de ultimele 12 luni. În urmă cu un an preţul mediu era de 166.631 de euro, în timp ce o locuinţă similară ajunge luna aceasta la 165.389 de euro. 
Există, înssă, un saltul făcut de preţ în ultima lună este unul important, de mai mult de 10.000 de euro, după ce în august se cereau 155.138 de euro pentru un astfel de apartament în Bucureşti.
 
„Evoluţia ascendentă a preţului apartamentelor noi poate fi pusă pe seama ofertelor tot mai variate ale dezvoltatorilor imobiliari, care vin în întâmpinarea clienţilor cu o serie de facilităţi care le lipsesc apartamentelor vechi. Astfel, cererea pentru apartamentele noi creşte, iar acest lucru are o influenţă şi asupra preţului de vânzare a locuinţelor“, arată reprezentanţii portalului într-un comunicat.
 
„Pe viitor, cererea fiind în creştere, ne putem aştepta la apariţia unor noi ansambluri rezidenţiale, urmând ca preţurile să se stabilizeze sau poate chiar să scadă, în funcţie de numărul de noi locuinţe ce vor intra pe piaţă“, se mai arată în document.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: