Fiscul anunţă controale antifraudă la dezvoltatorii imobiliari

Fiscul anunţă controale antifraudă la dezvoltatorii imobiliari

În perioada următoare, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) din ANAF va intensifica analiza riscurilor fiscale aferente domeniului de dezvoltare imobiliară şi va demara controale antifraudă, în cazul în care vor fi identificate riscuri fiscale semnificative în acest domeniu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul vine după ce Fiscul a decoperit că doi dezvoltatori imobiliari din Capitală s-au sustras de la plata TVA în valoare de un milion de euro.

 Inspectorii DGAF au verificat doi dezvoltatori imobiliari din Bucureşti şi au constatat că, în perioada 2012-2017, au dedus nejustificat TVA şi au evitat să colecteze TVA în cuantum total de 4,89 milioane de lei (peste un milion de euro).

Dezvoltatorii imobiliari, selectaţi în urma unei analize de risc fiscal, au recunoscut şi acceptat sumele stabilite suplimentar în controalele inspectorilor antifraudă.

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală transmite că acţionează permanent pentru destructurarea lanţurilor tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi pentru reducerea evaziunii fiscale, în vederea atingerii obiectivului strategic de creştere a gradului de conformare voluntară a contribuabililor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările