Doar 25% din fondurile alocate programului Prima Casă în acest an mai sunt disponibile

Doar 25% din fondurile alocate programului Prima Casă în acest an mai sunt disponibile

Doar 25% din fondurile distribuite la începutul anului 2018 în cadrul programului guvernamental Prima Casă au mai rămas disponibile, conform datelor Fondului Naţional de Garantare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, prezentate la solicitarea reprezentanţilor Salonului Imobiliar Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Programul Prima Casă poate fi considerat unul din cele mai de succes programe guvernamentale, cu peste 245.000 de români şi familiile lor ce au ales să se de mute în casă nouă, datorita facilităţilor de garantare oferite. Popularitatea programului este confirmată şi în 2018, al zecelea an de derulare, când plafonul alocat, în valoare de 2 miliarde de lei, a fost utilizat până la această dată în proporţie de aproape 75%, acordându-se în primele 8 luni ale anului curent cca 16.600 de garanţii şi promisiuni de garantare. Programul îşi menţine scopul social, contribuind direct la creşterea calităţii vieţii tinerilor, fapt confirmat de prezenţa în portofoliul Fondului a unui procent de peste 70% de beneficiari cu vârsta de până la 35 de ani, generând totodată efecte de creştere conexe în sectorul construcţiilor şi industriilor de producţie mobilier şi amenajări rezidenţiale”, a declarat Alexandru Petrescu, director general Fondul Naţional de Garantare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii cu ocazia începerii Salonului Imobiliar Bucureşti.

ROBOR în scădere                                     

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobânda variabilă, a scăzut uşor vineri, 31 august, pe piaţa interbancară la 3,22% pe an, de la 3,24% pe an, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Când are loc Salonul Imobiliar Bucureşti

Vineri, 7 septembrie, începe la Palatul Parlamentului Salonul Imobiliar Bucureşti, cel mai mare târg de profil, ajuns la a cincea ediţie. În cadrul Salonului îşi expun oferta mai mult de 100 de expozanţi totalizând peste 10.000 de unităţi locative din toate zonele Bucureştiului, precum şi locuinţe de vacanţă. În premieră vor fi expuse şi oferte imobiliare din Dubai.

La Salonul Imobiliar Bucureşti expun şi agenţiile imobiliare cu oferte din piaţa veche, inclusiv locuinţe de închiriat.

Programul evenimentului:

Vineri, 7 septembrie: 12.00 – 19.00, ultima oră de intrare – 18.00

Sâmbătă, 8 septembrie: 10.00 – 19.00, ultima oră de intrare – 18.00

Duminică, 9 septembrie: 10.00 – 18.00, ultima oră de intrare – 17.00

Accesul se face din Piaţa Consituţiei, la intersecţia Bvd Libertăţii cu bvd Naţiunile Unite. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările