Cum economisesc firmele din construcţii, riscând viaţa angajaţilor

Cum economisesc firmele din construcţii, riscând viaţa angajaţilor

Din ce în ce mai multe companii care au angajaţi ce muncesc la înălţime conştientizează riscurile şi investesc sute de euro în pregătirea oamenilor, pentru a le salva vieţile în caz de pericol.

Însă nu toate organizaţiile se gândesc la vieţile oamenilor, iar multe firme vor să economisească prin neasigurarea echipamentelor necesare şi netrimiţând oamenii la cursuri în care să înveţe cum să evite pericolele, a declarat pentru wall-street.ro Sorin Vrincean, trainer la Safety Academy.     

„Vindeam echipamente pentru muncă la înălţime, când a observat că oamenii nu ştiu să utilizeze aceste echipamente. (...) Majoritatea companiilor din România fac o instruire, conform cu legea 319, care ar trebui să dureze opt ore, însă, în realitate, în câteva zeci de minute se termină, iar oamenii nu sunt instruiţi. Angajatorii ar trebui să investească mai mult în oameni, aşa încât ei să ştie ce au de făcut când sunt la înălţime“, a explicat Sorin Vrincean, director de vânzări şi trainer la Safety Academy, înfiinţată de compania Petroleum Safety Solutions, care comercializează sisteme pentru muncă la înălţime.

Citeşte mai mult pe wall-street.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările