Cum arată casele care au rezistat în faţa uraganelor din ultimii 50 de ani FOTO

Cum arată casele care au rezistat în faţa uraganelor din ultimii 50 de ani FOTO

Uraganul Dorian a distrus 13.000 de case în Bahamas. FOTO Getty Images

Uraganul Dorian a devastat Bahamas la începutul lunii septembrie, lăsând în urmă case distruse, 50 de morţi şi 2.500 de dispăruţi.

Potrivit datelor furnizate de Crucea Roşie, Dorian a distrus în jur de 13.000 de case din Bahamas, ca un uragan de categoria 5, cu viteze ale vântului de până la 298 de kilometri pe oră
 
În ultimii 50 de ani, compania de proiectare Deltec Homes a dezvoltat case circulare care sunt în special create pentru a rezista unor uragane precum Dorian. Până în prezent, toate structurile companiei din Bahamas par să fi supravieţuit uraganelor, scrie Business Insider. 
 
Casă Deltec după uraganul Michael din 2018 
 
Casă Deltec după uraganul Michael din 2018 
 
Designul rotund al unei case Deltec o face mai aerodinamică decât o structură tradiţională, dreptunghiulară.
    
Casă Deltec după uraganul Harvey din 2017
 
Deoarece clădirile sunt circulare, vântul tinde să curgă în jurul lor în loc să pună presiune pe o parte a unei case. De asemenea, un acoperiş înclinat deviază presiunea vântului, spre deosebire de un acoperiş plat, care se poate dezlănţui în timpul unui uragan.
 
Casă Deltec după uraganul Irma din 2017
 
 
De asemenea, compania foloseşte ferestre de impact, care sunt laminate şi conţin de obicei o foaie interioară sintetică, astfel încât sticla să nu se spargă dacă este lovită de un obiect. 
 
 
În plus, acoperişul este fixat cu nişte curele metalice de fundaţia casei.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările