Articol publicitar

Cine vrea apartamente în nordul Bucureştiului?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nordul Capitalei începe să fie tot mai căutat de cumpărătorii de locuinţe, în special de către corporatiştii care lucrează în zonă.

V-aţi imaginat vreodată că aţi putea să ajungeţi acasă, de la serviciu, în cinci minute de mers pe jos, că aţi putea să scăpaţi de stresul implicit traficului auto bucureştean şi că astfel v-ar rămâne timp pentru activităţile care vă fac plăcere? Pentru un număr de peste 100 debucureşteni, aceasta nu este doar o poveste, ci realitatea cotidiană. Este vorba despre locatarii din complexul rezidenţial City Point, dezvoltat în nordul Capitalei, în cartierul Aviaţiei, de către companiile Shikun&Binui RED şi Red Sea Group. Primele două blocuri din ansamblu sunt finalizate şi predate locatarilor, în timp ce alte două clădiri, rezervate deja în procent de 50%, sunt în construcţie.

”Locuitorii ansamblului nostru provin, în procent de 80%, din mediul corporatist, lucrează în clădirile de birouri din zonă”, spune Favi Stelian, CEO al companiei dezvoltatoare, cu referire la cea mai importantă zonă de clădiri de birouri din Bucureşti, în care stocul se apropie vertiginos de nivelul de un milion de metri pătraţi.

Locatarul tipic din City Point are între 20 şi 45 de ani, este singur sau face parte dintr-un cuplu cu maxim un copil,are un job sau un business stabil, în general într-o multinaţională – IT,avocatură,finanţe, bănci – şi îşi doreşte un stil de viaţă modern: călătoreşte, face sport, merge la concerte, la teatru, citeşte, se întâlneşte cu prietenii. Foarte important, îşi doreşte să trăiască într-o comunitate compusă din oameni asemenea lui, în apropierea locului de muncă, pentru că acest lucru îi permite să aibă mai mult timp pentru pasiunile sale.

Faptul că zona este locuită de elitele profesionale bucureştene nu este o noutate pentru cartierul Aviaţiei. Primele apartamente au apărut în zona situată la nord de Şoseaua Pipera, între străzile Avionului şi Strada Herăstrău, în anii `80 şi au fost construite având în vedere specialiştii care lucrau în industria aeronautică. Astfel, potrivit unei broşuri editate de autorităţi în anul 1983, noul cartier Aviaţiei urma să cuprindă 9.000 de apartamente în clădiri cu patru-cinci nivele, a căror arhitectură ”va pune mai bine în valoare elementele menite să asigure o rezolvare urbanistică originală, prefigurând, prin valorificarea judicioasă a detaliilor terenului, imaginea viitorului cartier din imediata apropiere a uneia dintre cele mai frumoase intrări în Capitală”.

Revenind în prezent, până acum, clienţii ansamblului rezidenţial City Point au preferat apartamente cu 2 camere, însă pe măsură ce vor evolua în carieră şi vor face tranziţia de la ”cuplu” la ”familie” îşi vor dori o locuinţă mai mare. ”Mulţi se gândesc să cumpere apartamente cu 3 camere tot la noi, în viitor, să facă un upgrade”, explică Favi Stelian. ”Am văzut că trendul şi amplasamentul se dezvoltă şi clienţii noştri sunt mulţumiţi şi îşi aduc şi prietenii, familia. Ne-am hotărât să demarăm faza a doua, care va cuprinde 4 clădiri pe 15.000 de metri pătraţi de teren şi facem şi planul pentru fazele urmatoare – în care creăm un mic cartier - verde si aerisit”.

Investiţia în prima fază a complexului City Point, care cuprinde patru blocuri cu 213 apartamente dintre care în prezent sunt finalizate 100, se ridică la 15 milioane de euro, iar planurile vizează o investiţie de 100 de milioane de euro, pentru începutul lui 2017, perioada în care va fi finalizată prima fază a ansamblului.



 

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite