Cine nu şi-a făcut binele temele? Două studii prezintă realităţi diferite despre spaţiile industriale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suprafaţa de spaţii industriale tranzacţionată în 2011 a fost de 76.000 de metri pătraţi din prisma unor analişti
Suprafaţa de spaţii industriale tranzacţionată în 2011 a fost de 76.000 de metri pătraţi din prisma unor analişti

Suprafaţa de spaţii industriale tranzacţionată în 2011 rămâne sub semnul întrebării, având în vedere că analiştii de la Colliers au declarat 76.000 de metri pătraţi tranzacţionaţi în Bucureşti, în timp ce reprezentanţii Cushman & Wakefield anunţă tranzacţii de 67.000 de metri pătraţi.

Agenţii imobiliari au intermediat anul trecut peste 76.000 de metri pătraţi de spaţii industriale în Bucureşti, din care o treime este reprezentată de înnoiri şi renegocieri, potrivit unui raport publicat de Colliers International.

În acelaşi timp, reprezentanţii Colliers subliniau faptul că în comparaţie cu anul precedent, cererea pentru spaţii industriale şi logistice s-a diminuat cu 10%, corespunzător unui nivel de ocupare similar celui înregistrat în 2004.

Citiţi mai multe despre informaţiile de la Colliers

Pe de altă parte oficialii Cushman & Wakefield sunt foarte optimişti şi susţin că gradul de ocupare al spaţiilor industriale moderne a fost în creştere, 2011 fiind anul cu cea mai mare creştere al ultimei decade.

“Segmentul industrial din piaţa imobiliară a crescut cu aproximativ 100% în 2011 ca şi suprafaţă totală închiriată. La sfârşitul lui 2011 puteam vorbi de o suprafaţă tranzacţionată de aproximativ 150.000 de metri pătraţi, în România, comparativ cu 75.000 de metri pătraţi la sfârşitul anului anterior”, a declarat Gabriel Sfetcu, şeful departamentul de industrial.

În ceea ce priveşte suprafaţa spaţiilor industriale tranzacţionată la nivelul Capitalei în 2011, reprezentanţii Cushman & Wakefield anunţă o cifră de 67.000 de metri pătraţi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite