Celebrul palat ţigănesc din Turda, scos din nou la vânzare de Fisc. Preţul de pornire este de 140.000 de euro

Celebrul palat ţigănesc din Turda, scos din nou la vânzare de Fisc. Preţul de pornire este de 140.000 de euro

Aproape 10 ani a durat construcţia celebrei vilei „Iţi“ din Turda, cu turnuleţe şi broderii din tablă, iar acum este scoasă din nou la vânzare de Fisc FOTO Street View

Celebra vilă cu turnuleţe din Turda, un adevărat palat ţigănesc care face deliciul turiştilor ce trec prin oraş, a fost din nou scoasă la vânzare de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). Dacă în urmă cu patru ani Fiscul încerca să o vândă cu jumătate de milion de euro, acum preţul de pornire în licitaţie este de numai 140.000 de euro, preţ încercat şi la alte licitaţii din vară.

Problema este că nimeni nu se îngrămădeşte să o cumpere.
 
Astfel, marţi, 15 noiembrie , ora 10.00, va avea loc la sediul Serviciului Fiscal Municipal Turda licitaţia de vânzare a imobilului deţinut de Gabor Ianoş, între timp decedat, dar moştenit de fiul acestuia, care poartă acelaşi nume. Vila „Iţi“, după cum este cunoscută de localnicii din Turda, are o suprafaţă construită la sol de 379,14 metri pătraţi, cu regim de înălţime subsol, parter şi etaj. 
 
De asemenea, este scos la vânzare şi terenul aferent acesteia, cu o suprafaţă de 385 de metri pătraţi. Preţul de pornire în licitaţie este de 633.500 de lei (140.000 de euro), fără TVA, egal cu preţul de evaluare, potrivit anunţului postat pe portalul ANAF.
 
În vara acestui an, Fiscul a mai încercat de câteva ori să vândă vila „Iţi“, plecând tot de la un preţ de 140.000 de euro, însă demersurile au eşuat. 
 
De asemenea, în 2012, când Fiscul a avut mai multe tentative eşuate de a vinde palatul ţigănesc din Turda, preţul de pornire în prima licitaţie a fost de 2,3 milioane de lei (511.000 de euro). Nu s-a găsit însă nimeni interesat să cumpere palatul cu turnuleţe.
 
Aproape 10 ani a durat construcţia celebrei vilei „Iţi“ din Turda. Proprietarul, bulibaşa vestit, a vrut să ridice cea mai impozantă clădire din oraş şi a reuşit: trecătorii sunt uluiţi de multitudinea de turnuleţe şi broderii din tablă, iar cei mai mulţi se opresc în faţa vilei pentru a o fotografia. 
 
Bulibaşa a murit în 2009 şi a lăsat în urmă nu numai impozanta casă, dar şi datorii uriaşe la stat pe care Fiscul încearcă de mai mulţi ani să le recupereze. Vila a fost moştenită de fiul bulibaşei, Gabor Ianoş Jr. Acesta voia în 2011 să o vândă şi s-ar fi mulţumit să primească pe ea chiar şi numai 600.000 de euro, dar între timp Fiscul a pus sechestru pe imobil. La un moment dat, un englez ar fi fost interesat să cumpere vila pentru a o transforma în muzeu ţigănesc.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: