Celebra clădire a Casei de Modă Venus din Capitală, unde a debutat ca manechin Cătălin Botezatu, scoasă la vânzare. Cine vrea să o cumpere cu 10 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto romd.socialistmodernism.com
Foto romd.socialistmodernism.com

Clădirea Casei de Modă Venus din centrul Bucureştiului, unde a debutat ca manechin Cătălin Botezatu, a fost scoasă la vânzare, potrivit  informaţiilor obţinute de profit.ro.

Pe lista cumpărătorilor interesaţi se află şi grupul imobiliar israelian Hagag, care a accesat România ca primă piaţă în afara ţării de origine. Vânzătorul testează piaţa la un preţ de circa 10 milioane de euro, potrivit informaţiilor obţinute de Profit.ro.

Hagag a participat deja la o licitaţie organizată de Societatea Cooperativă Meşteşugărească Casa De Modă Venus în vederea achiziţiei clădirii cu arhitectură socialistă de pe Calea Victoriei 21-23, de lângă Poliţia Capitalei.

Licitaţia nu a avut un câştigător, deoarece toţi ofertanţii au avansat acelaşi preţ, spun sursele Profit.ro, motiv pentru care vânzătorul încă analizează ofertele şi potenţa financiară a cumpărătorilor interesaţi.

Imobilul cu 8 etaje şi o suprafaţă de peste 6.500 de metri pătraţi a fost scos pe piaţă de mai mult timp, preţul aşteptat fiind de circa 10 milioane de euro, informaţie confirmată pentru Profit.ro de reprezentantul vânzătorului. Proprietarul clădirii, Societatea Cooperativă Meşteşugărească Casa De Modă Venus, are 35 de acţionari români cu deţineri de sub 7%.

Casa de Modă Venus a fost construită în anii ’60 ca principal centru naţional pentru execuţia de îmbrăcăminte pe comandă. Sediul principal includea un corp vertical cu 8 niveluri, cu o formă apropiată de cub şi partiu cu circulaţii verticale laterale, unde se aflau ateliere – de broderie, de corsete, sutiene, plisat, marochinărie, coafor.

Un al doilea corp, cu plan trapezoidal, poziţionat lateral, conţinea o sală de prezentare şi un salon la etajul 1, unde clientele se puteau pregăti pentru prezentări.

Tratarea faţadelor este unitară, din panouri mari prefabricate placate cu travertin de Deva, potrivit arhitecţilor de la Biroul pentru Artă şi Cercetare Urbană. Astăzi, Casa de Modă Venus activează într-un regim restrâns, corpul destinat prezentărilor fiind folosit de Raiffeisen Bank.

Doina Levintza şi Zina Dumitrescu sunt printre creatorii de modă care au lucrat la Casa de Modă Venus. Cătălin Botezatu şi-a făcut debutul ca manechin al Casei de Modă Venus, sub supravegherea Zinei Dumitrescu, la fel şi Dana Săvuică.

Grupul Hagag a intrat în liga mare a investitorilor imobiliar în 2010, când s-a listat pe Bursa de la Tel Aviv. Până acum, grupul a dezvoltat peste 50 de proiecte rezidenţiale şi comerciale în Tel Aviv. 

Fraţii Yitzhak şi Eido Hagag, fondatorii grupului, s-au dezvoltat prin achiziţia a o serie de investitori israelieni, iar în 2018 a fost unul dintre ofertanţii interesanţi să cumpere Africa Israel Investments, companie care deţine în România mallul AFI Palace Cotroceni.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite