Ce apartamente închiriază străinii în Bucureşti şi cât sunt dispuşi să plătească

Ce apartamente închiriază străinii în Bucureşti şi cât sunt dispuşi să plătească

Străinii preferă construcţii noi, mobilate, cu finisaje de lux şi poziţionate în zone bune

Chiriaşii străini preferă locuinţe noi şi utilate complet fiind dispuşi să plătească între 1.000 şi 1.800 de euro pentru un apartament cu 3 camere şi între 1.600 şi 2.500 de euro pentru unul cu 4 camere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui studiu al pieţei, făcut de compania Nordis, 70% din cetăţenii străini preferă să închirieze apartamente mobilate, căutate fiind imobilele recent construite, cu finisaje de calitate superioară şi cu parcare subterană.

În ceea ce priveşte stilul de amenajare al apartamentelor, acesta diferă în funcţie de preferinţele personale ale fiecăruia, însă în topul preferinţelor chiriaşilor se află apartamentele amenajate armonios de către un designer de interior care eficientizează şi pune în valoare spaţiul util.

„În zonele rezidenţiale bine cotate ale Capitalei (Şoseaua Nordului, Aviatorilor-Kiseleff, Primăverii, Dorobanţi - Capitale) există un anumit standard de mobilare şi utilare, care va genera proprietarului o chirie situată în partea de sus a intervalului de chirii obţinute pe zonă.  Mobilierul de bună calitate, finisajele high-end, corpurile de iluminat în ton cu ambientul, materialele preţioase folosite pentru tapiserii şi draperii, unitatea dată de stilul pieselor de mobilier, al decoraţiunilor şi al finisajelor, toate aceste elemente se regăsesc într-un spaţiu de locuit elegant. Proprietăţile situate în aceste zone, care însă nu corespund acestor standarde, vor genera o chirie în general sub media zonei, uneori şi cu 15-20% mai mică”, a declarat Irina Poştoacă, Expats Properties Department Manager, Nordis.

Proprietarii care vor să închirieze apartamente de lux trebuie să ştie că mobilarea lor costă şi peste 10.000 de euro. Potrivit studiului făcut de Nordis, mobilarea  unui apartament de două-trei camere pentru închiriere, la standardul zonei Şoseaua Nordului costă de la 20.000 euro, pentru zona Dorobanţi-Capitale de la 20.000 – 25.000 euro, iar pentru zona Pipera de la 15.000 – 20.000 euro.

Ce standarde preferă străinii

Preferinţele chiriaşilor expaţi cu bugete de peste 1.500-2.000 euro includ mobilier glam (realizat din materiale de calitate sau cu finisaje lucioase, preţioase), placări ale podelelor şi pereţilor cu materiale naturale - piatră sau lemn, tapet de calitate superioară.

Studiul mai arată că cetăţenii străini preferă zona de centru – nord a Bucureştiului pentru că sunt mai multe facilităţi şi există şi construcţii noi, atât rezidenţiale cât şi de business.

Zona Băneasa – Pipera este o zonă preferată în general de familii care apreciază proximitatea şcolilor şi a grădiniţelor internaţionale, spaţiile generoase în apartamente sau vile cu grădini individuale şi piscine.

Ansamblurile rezidenţiale care asigură atât intimidate cât şi securitate sunt un punct de atracţie al acestei zone, mai notează Nordis.

Ca elemente în amenajarea interioarelor sunt căutate materialele naturale (lemn, piatră, piele). Amenajarea minimă a unei locuinţe pentru închiriere la standardul zonei porneşte de la 15.000 euro, dacă vorbim de un apartament cu 2-3 camere şi de la 20.000 euro pentru o vilă medie.

Zona Herăstrău – Şoseaua Nordului este preferată atât de familişti, care apreciază proximitatea parcului şi a grădiniţelor cu predare în limbi străine, cât şi de persoane tinere, active din punct de vedere social care apreciază apropierea restaurantelor, cafenelelor şi a sălilor de fitness.

Amenajarea unei locuinţe oferită spre închiriere la standardul zonei porneşte de la 15.000 – 20.000 euro. Ca elemente în amenajarea interioarelor sunt căutate piesele de mobilier de foarte bună calitate şi care să alcatuiască ansambluri glamorous în combinaţie cu tapiţeriile şi corpurile de iluminat.

Studiul Nordis mai arată că zonele Primăverii, Aviatorilor – Kiseleff, Dorobanţi, Domenii şi Floreasca –Barbu Văcărescu sunt apreciate atât pentru apropierea de parcurile Herăstrău, Kiseleff, Verdi sau Circului, cât şi pentru calitatea clădirilor, securitatea imobilelor în particular şi a zonelor în general. Accesul facil către zona centrală a oraşului, proximitatea ambasadelor precum şi a noului pol de business dezvoltat în ultimii ani în zona de nord sunt argumente la fel de puternice pentru alegerea acestor zone de către cetăţenii străini.

Amenajarea la standardul zonei, a unei locuinţe care se doreşte a fi închiriată, porneşte de la 20.000  euro. Sunt preferate interioarele sobre, mature, cu piese de mobilier de foarte bună calitate, materialele naturale de calitate superioară.

Zonele Dacia, Polonă, Romană, Universitate sunt zone preferate de catre diplomaţi şi de către persoane tinere care apreciaza apropierea de centrul vechi cu restaurantele şi cafenele sale, precum şi accesul facil la mijloacele de transport în comun.  Amenajarea unei locuinţe la standardul zonei porneşte de la 10.000 euro.

„În ultimii ani, am remarcat o continuă preocupare a proprietarilor pentru a oferi spaţii de calitate, dorinţa de a avea în proprietate apartamente unicat şi pentru acest lucru apelează din ce în ce mai des la designeri de interior. Amenajările locuinţelor de lux din Bucureşti se fac la standarde apropiate de cele din ţările vestice şi sperăm ca în viitor să regăsim în cât mai multe case îmbinarea armonioasă între finisajele de top şi interioare spectaculoase, unicat”, a mai precizat Irina Poştoacă, Expats Properties Department Manager, Nordis.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: