În faţa unui asemenea tablou dezolant, „Adevărul” a încercat să afle ce poate face un proprietar de locuinţe în faţa naturii dezlănţuite. În acest context, a invitat-o în studioul Adevărul Live pe Nicoleta Radu, directorul general al Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID România). Asigurarea împotriva celor mai de temut dezastre naturale - inundaţiile, alunecările de teren sau cutremurele de pământ - ce ne pot ameninţa în orice moment locuinţele, rămâne în fapt singura armă de apărare. Cel ce deţine o asemenea asigurare are o garanţie în plus, aceea că-şi va putea relua mai uşor viaţa cotidiană de dinainte de cataclism. 
 
Ce paşi trebuie făcuţi pentru a contracta o poliţă de asigurare? Câte tipuri de poliţe de asigurări există în România? Cum funcţionează aceste produse de protecţie financiară? În cât timp primeşti banii de despăgubire?
 
Iată doar câteva întrebări la care Nicoleta Radu a răspuns pe larg în timpul emisiunii. Principala idée desprinsă din discuţie este următoarea: „Fiecare dintre noi are posibilitatea de a economisi lunar pentru a acoperi suma necesară contractării unei poliţe PAD. E o sumă mică, dar care poate constitui un ajutor esenţial în anumite cazuri”.