Bucureştenii au preferat imobile mari prin programul „Prima Casă”

Bucureştenii au preferat imobile mari prin programul „Prima Casă”

Apartamentele cu cel puţin trei camere au fost printre preferatele celor care au accesat programul „Prima Casă” în Bucureşti

Bucureştenii care şi-au cumpărat un apartament în 2015 şi au apelat programul „Prima Casă”  au fost interesaţi de imobile cu suprafaţă mare, arată o analiză a Premier Imobiliare.

Potrivit studiului, 48% din cei chestionaţi  au achiziţionat imobile mari (peste 3 camere), 37% apartamente cu 2 camere, 15% au optat pentru garsoniere.

Analiza  a fost realizată de compania Premier Imobiliare, în perioada ianuarie – decembrie 2015, pe un eşantion de 1270 de persoane care au achiziţionat imobile în Bucureşti şi în judeţul Ilfov.

Din cele 1500 de unităţi locative vândute de Premier Imobiliare în Bucureşti şi în judeţul Ilfov în anul 2015, cele mai căutate au fost imobilele mari, în zone semicentrale, cât şi garsonierele situate foarte aproape de o staţie de metrou.

Potrivit studiului, spre deosebire de alţi ani, „vedetele” nu au mai fost apartamentele cu 2 camere, privirile cumpărătorilor îndreptându-se spre imobile mari (3 camere, 4 camere, vile înşiruite).

„Anul 2015 a fost o perioadă de relansare totală, un an în care dorinţele şi nevoile cumpărătorilor au explodat, bazat şi pe o creştere economică evidentă. Anul 2015 a fost o fundaţie pentru un 2016 foarte promiţător. S-a vandut aproape orice, chiar şi off-plan”, a declarat Andrei Gheorghişor, consultant imobiliar, Premier Imobiliare.

Din persoanele participante la studiul Premier Imobiliare, 57% au accesat programul „Prima casă”, 34% au luat un credit ipotecar şi 9% au plătit în numerar.

Premier Imobiliare este cea mai mare agenţie imobiliară din zona e sud a Capitalei şi deţine un portofoliu de unităţi locative cu preţuri cuprinse între 20.000 şi 350.000 de euro.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: