Blocul de cinci etaje din containere, vedeta zilei la Târgul Imobiliar Naţional. Un apartament în el costă 12.000 de euro

Blocul de cinci etaje din containere, vedeta zilei la Târgul Imobiliar Naţional. Un apartament în el costă 12.000 de euro

Blocul va fi făcut din containere maritime reciclate

O companie din Bulgaria vrea să construiască în Bucureşti un imobil de 100 de locuinţe sociale, pentru care va folosi containere ieşite din uz de pe navele de transport maritim. Proiectul este prezentat la Târgul Imobiliar Naţional (tIMOn), care se desfăşoară în perioada 16-19 aprilie în Piaţa Constituţiei din Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preţul unui apartament în blocul din containere are două camere şi va costa circa 12.000 de euro, anunţă organizatorii tIMOn.

Consum minim de energie

"Pam Consult Consortium prezintă, în cadrul Târgului Imobiliar Naţional - tIMOn, un proiect nou, la un preţ extrem de mic.
Este vorba de un ansamblu social construit din containere, ce va însuma 100 de apartamente de 2 camere şi va fi structurat pe 5 etaje. În timp ce consumul mediu din Romania este de 180 kWh/mp/an, ansamblul de locuinţe dezvoltat de Pam Consult Consortium se va încadra în aproximativ 80 kWh/mp/an, diferenţa fiind simţită puternic în costurile energetice ale locatarilor", se arată într-un comunicat al tIMOn.

Preţul: aproape 445 de euro metrul pătrat

Fiecare apartament va avea aproximativ 27 de metri pătraţi, iar imobilul va avea şi lift. Preţul unui apartament este de 12.000 de euro, deci metrul pătrat costă 444,4 euro.

Blocul va avea o suprafaţă de 3.200 de metri pătraţi şi va putea găzdui aproximativ 350 de persoane.

Avantajele blocului din containere

"Casele din containere, deşi un concept nou în Romania, au avut un succes răsunător pe piaţa internaţională. Printre numeroasele beneficii ale acestora se numără durabilitatea, rezistenţa la incendiu şi costurile minime de întreţinere.
Un avantaj important al caselor din containere este faptul ca ele participă la menţinerea echilibrului ecologic al planetei. Practic, acestea sunt construite prin refolosirea containerelor de pe navele de transport maritim ieşite din uz, iar majoritatea materialelor folosite pentru construcţie sunt reciclabile", explică sursa citată.

Casele container au încorporate numeroase sisteme concepute pentru a economisi cât mai multă energie, precum acoperişurile verzi şi sisteme pentru recoltarea apei de ploaie.

Greutatea mult mai mică a casei container faţă de o casă obişnuită necesită minimum de fundaţie, dar şi reduce consturile de construcţie. Unităţile prefabricate se livrează complet asamblate, iar timpul destinat construcţiei este redus considerabil.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările