227 de blocuri noi aşteaptă cumpărători în nordul Bucureştiului

227 de blocuri noi aşteaptă cumpărători în nordul Bucureştiului

Ansamblul rezidenţial Asmita Gardens se află în insolvenţă, administrator judiciar fiind Remus Borza

În Nordul Bucureştiului sunt disponibile la vânzare 227 de blocuri noi, construite după anul 2006, potrivit companiei de consultanţă HomeFinders.

Ştiri pe aceeaşi temă

Analiza cuprinde proiectele disponibile pe piaţă la vânzare, deja finalizate sau în curs de livrare, aflate în zona de Centru-Nord a Bucureştiului. 
 
Aici sunt disponibile 291 de blocuri construite în ultimii ani, iar cele mai multe dintre ele sunt proiecte de mici dimensiuni, care au sub 50 de unităţi locative. Aproximativ 78% din totalul de proiecte noi cu unităţi la vânzare se află în partea de nord a Capitalei.
 
Din totalul de 291 de proiecte rezidenţiale noi disponibile la vânzare, 79 au fost finalizate anul trecut. Aşadar, 28% din stocul total de blocuri noi disponibil în zona Centru-Nord a fost livrat în decursul unui an de zile, iar restul de 72% include blocuri finalizate înainte de 2014 sau în stadiu de construcţie.
 
„Anul 2015 marchează o extindere rapidă a pieţei rezidenţiale, dar mai matură faţă de perioada 2006-2008. Urmează startul mai multor proiecte de dimensiuni mari, inclusiv cu peste 1.000 de unităţi fiecare, care vor fi realizate în mai multe etape de dezvoltare. Din datele pe care le deţinem, în zonele centrale şi de Nord, principalii cinci dezvoltatori din piaţa rezidenţială au planificat construcţia a peste 15.000 de unităţi pe termen mediu şi lung. Diferenţa faţă de perioada de boom este că astăzi dezvoltatorii se bazează pe cumpărători reali, nu doar pe cerere speculativă“, afirmă Matei Malos, în comunicat, managing partner HomeFinders.
 
Cele mai multe se regăsesc în zona Bucureştii Noi-Dămăroaia, respectiv 45. Pe locul doi se situează Floreasca, cu 28 de blocuri. Podiumul este ocupat de alte două zone, respectiv Băneasa - Siseşti şi 1 Mai – Domenii, cu câte 26 de blocuri fiecare. 
 
Din cele 45 de blocuri noi existente în Bucureştii Noi – Dămăroaia, 16 au fost construite anul trecut, 15 sunt în construcţie în prezent, iar restul de 14 blocuri, cu apartamente disponibile de la dezvoltator, sunt construite înainte de 2014.
 
Cele mai multe proiecte de dimensiuni medii şi mari află în zonele Aviaţiei – Băneasa, Floreasca şi Lacul Tei, unde sunt disponibile  la vânzare opt proiecte cu peste 100 de unităţi fiecare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: