Goana după cozonaci a început. La ce prețuri poate fi cumpărarat deliciosul produs

0
Publicat:

Cozonacul este nelipsit de pe masa românilor de Sărbători, chiar dacă gospodinele nu au timp să-l frămâne și să-l lase bine la dospit așa cum cere tradiția.

Cozonac tăiat felii pe o masă tradițională de sărbători
Prețurile cozonacilor variază în funcție de gramaj și umplutură. Foto Alina Mitran/Adevărul

Pe site-urile de specialitate, dar și pe rețelele sociale sau în supermarketuri, ofertele sunt pe toate gusturile și portofelele. Și spunem pe toate gusturile pentru că un „dolofan” de peste 1 kilogram poate fi umplut fie cu nucă și cremă de cacao sau cu stafide, rahat, fie cu diferite fructe exotice confiate și presărate cu fistic și chiar bine însiropat în vin roșu ori îmbrăcat cu foiță de aur.

Cele mai mici prețuri se găsesc acum în supermarketuri unde un cozonac de 450 – 500 grame, cu nucă și cacao costă între 13 și 17 lei bucata.

În magazinele de specialitate prețurile pentru un cozonac de 700 – 800 de grame, de tip Pandoro sau Panettone, pornesc de la 46 de lei și pot ajunge și la 130 de lei bucata, în funcție de umplutura folosită.

100 lei cozonacul de 1,2 kg

Și nu doar site-urile de specialitate sunt pline de oferte de cozonaci, ci și rețelele de socializare.

Ofer cozonaci proaspeți, pregătiți acasă, cu ingrediente de calitate. Disponibili în diverse variante: cozonaci cu nucă; cozonaci cu mac; cozonaci cu rahat. Fiecare cozonac este realizat manual, cu multă atenție, pentru a-ți aduce un strop de tradiție și savoare în casa ta”, scrie o gospodină pe o rețea de socializare, precizând că prețul este mic, de doar 45 de lei/bucata, fără a spune însă și care ar fi gramajul aproximativ.

„Cozonaci calzi cu Nutella și multă nucă sau Tradițional (nucă, cacao și rahat) la prețul de 65 lei buc”, sună un alt anunț.

„Făcuți cu umplutură de nucă și cacao, după rețeta bunicii mele, frământați mult timp și lăsați la dospit o perioadă îndelungată, i-am copt perfect”, scrie o altă gospodină, care cere 11 euro pe bucată, fără a menționa greutatea.

Cozonacul copilăriei

Iar prețurile cresc, în funcție de gramaj și umplutură, după cum se poate vedea în următoarele anunțuri: „Cozonaci pufoși, cu umpluturi de nucă, cacao, rahat și stafide, gata să aducă atmosfera de sărbătoare în casa ta! - 75 de lei bucata; Cozonacul copilăriei – 100 lei bucata (nucă, cacao, albuș, gălbenuș, făină, lapte, ulei, unt, zahăr, extract de vanilie, coajă de portocală, coajă de lămâie, rahat asortat, drojdie) cu o greutate de 1300g”.

Un alt anunț deschide sezonul comenzilor: „Preluăm comenzi pentru cozonacii Babka- Este un cozonac împletit cu cremă de ciocolată, nuci și scorțișoară și îmbăiat într-un sirop cu vin ars. Preț: 100 lei și are 1,2 kg”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite