Zile importante pentru Elon Musk: a devenit mai bogat decât Mark Zuckerberg

Zile importante pentru Elon Musk: a devenit mai bogat decât Mark Zuckerberg

Elon Musk Foto AFP

Ultimele zile au fost extrem de importante pentru Elon Musk, pe de o parte pentru că a primit vestea că a fost testat pozitiv la coronavirus, iar pe de alta pentru că l-a întrecut în avere pe Mark Zuckerberg, potrivit informaţiilor publicate de Bloomberg şi Business Insider.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunile producătorului american de automobile electrice Tesla au crescut marţi cu până la 12%, iar capitalizarea companiei s-a mărit cu peste 40 de miliarde de dolari, dând un nou impuls averii miliardarului Elon Musk, în urma informaţiei că titlurile companiei vor fi incluse în indicele S&P 500 pe 21 decembrie, transmite Business Insider.
 
În urma acestui avans, averea lui Elon Musk s-a mărit cu 12 miliarde de dolari. La o capitalizare de cel puţin 400 de miliarde de dolari, Tesla ar reprezenta peste 1% din valoarea totală a companiilor listate în S&P 500, fiind posibil să fie cea mai valoroasă companie care este inclusă în acest indice.
 
S&P DJI a anunţat luni că includerea Tesla va necesita ca fondurile care urmăresc indicele să vândă acţiuni în valoare de circa 51 de miliarde de dolari din deţinerile lor actuale, pentru a cumpăra acţiuni Tesla şi a-şi reechilibra portofoliile în conformitate cu indicele.
 
Acţiunile Tesla au crescut de peste cinci ori în acest an, iar marţi au avansat cu 11%, la 453,42 dolari pe unitate, fiind pe locul opt între cele mai tranzacţionate titluri, la scurt timp după deschiderea bursei.
 
La o capitalizare de circa 430 de miliarde de dolari, Tesla valorează mai mult decât a crescut S&P luni, după ştirile privind succesul studiului clinic în fază finală pentru vaccinul împotriva Covid-19 al companiei Moderna.
 
Capitalizarea de piaţă combinată a S&P 500 este de aproape 32.000 de miliarde de dolari, iar datele S&P DJI de la începutul anului arată că investiţiile indexate la acesta au atins 4.600 de miliarde de dolari.
 
Anunţul privind testul pozitiv la Covid-19 al lui Elon Musk a fost făcut de Bloomberg.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările