​Xerox Holdings vrea să preia HP

​Xerox Holdings vrea să preia HP

​Xerox Holdings Corp intenţionează să facă o ofertă de preluare a gigantului IT HP Inc, scrie Wall Street Journal care citează surse apropiate discuţiilor.

Ambele sunt companii care în trecut au adus multe premiere în piaţă, dar acum sunt în declin. Interesant este că Xerox, evaluată la 8 miliarde dolari, vrea să cumpere o companie evaluată la 27 miliarde dolari (HP), scrie publicaţia.
 
Xerox ar fi susţinută de un gigant al finanţelor, fiindcă doar aşa s-ar putea concretiza ceva. WSJ scrie că board-ul Xerox s-a întâlnit marţi şi a ajuns la concluzia că o astfel de tranzacţie ar duce la economii anuale de 2 miliarde dolari pentru fiecare dintre cei doi parteneri. Nu este nicio garanţie că Xerox va şi trece la fapte cu oferta, dar dacă se va întâmpla, oferta va fi peste valoarea curentă a acţiunilor HP.
 
O fuziune ar duce cu siguranţă la micşorarea efectivelor celor două companii. HP, afectată de scădrile din piaţa PC-urilor, derulează un program de restructurare care va reduce numărul de angajaţi cu 7.000-9.000 de persoane până la final de 2022.
 
În 2015 Hewlett-Packard a decis separarea în divizia de PC-uri HP Inc şi în Hewlett Packard Enterprise, furnizor de soluţii de stocare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: