WSJ: Un consorţiu condus de SoftBank a obţinut acordul investitorilor Uber pentru preluarea a 20% din acţiunile companiei

WSJ: Un consorţiu condus de SoftBank a obţinut acordul investitorilor Uber pentru preluarea a 20% din acţiunile companiei

Imagine de arhivă

Un consorţiu condus de SoftBank Group va prelua circa 20% din acţiunile Uber Technologies, după ce acţionarii actuali ai companiei de servicii de transport oferite prin intermediul smartphone-urilor au acceptat să îşi vândă acţiunile la un preţ care o evaluează la 48 de miliarde de dolari, a relatat joi Wall Street Journal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii Uber şi ai SoftBank au refuzat să comenteze.

Achiziţia are loc după mai multe luni de incertitudini în cadrul Uber, va aduce în companie un nou acţionar major şi va asigura adoptarea unor standarde de guvernanţă corporativă susţinute de noul director general Dara Khosrowshahi, după o serie de scandaluri.

Totuşi, preţul obţinut este cu 30% sub cea mai recentă evaluare a companiei, de 68 de miliarde de dolari.

Investitorii Uber şi angajaţii au oferit spre vânzare aproximativ 20% din acţiunile companiei, a relatat Wall Street Journal, fără să menţioneze sursa informaţiilor. Softbank va păstra probabil 15% din acţiunile Uber, iar alţi membri ai consorţiului vor cumpăra restul titlurilor oferite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările