Warren Buffett cumpără producătorul de ketchup Heinz într-o tranzacţie evaluată la 28 de miliarde de dolari

Warren Buffett cumpără producătorul de ketchup Heinz într-o tranzacţie evaluată la 28 de miliarde de dolari

Numele lui Warren Buffett este asociat cu investiţiile solide, tipic opuse "speculaţiilor" făcute de băncile de investiţii pe Wall Street

Miliardarul Warren Buffett, „oracolul din Omaha” şi guru-ul pieţelor de capital, face încă o achiziţie curajoasă: conglomeratul său, Berkshire Hathaway, a primit undă verde din partea autorităţilor de concurenţă să preia producătorul de ketchup Heinz.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tranzacţia, realizată împreună cu un fond afiliat 3G Capital, este aşteptată să se încheie în data de 7 iunie. Berkshire va deţine 50% din companie, iar 3G Capital, cealaltă parte.

Săptămâna trecută, China şi-a dat acordul pentru tranzacţie, însă Berkshire notează că mai are nevoie de avizele Uniunii Europene şi ale Rusiei.

Acţionarii au aprobat deja preluarea. De asemenea, au fost deja de acord şi autorităţile din SUA, Brazilia, India, Coreea de Sud, Japonia, Israel, Mexic, Africa de Sud şi Ucraina. Au mai fost primite aprobări şi din partea Rusiei, Noii Zeelande şi a Irlandei, dar pentru acestea mai sunt necesare şi acordurile antitrust.

Heinz produce, pe lângă ketchupul cu acelaşi nume, şi mâncarea de copii Plasmon, aperitivele Weight Watchers Smart Ones, snack-urile din lanţurile de restaurante T.G.I. Friday’s şi produsele din cartofi sub brandul Ore-Ida. Anul trecut, Heinz a avut venituri de 11,64 miliarde de dolari şi un profit net de 923 milioane de dolari.

În timpul crizei financiare, Buffett a investit în Goldman Sachs, General Electric, Bank of America, American Express, IBM şi a cumpărat transportatorul feroviar Burlington Northern Santa Fe.

Este, de asemenea, acţionar important la producătorul de băuturi răcoritoare Coca Cola, cel de bunuri de larg consum Procter & Gamble, banca Wells Fargo, gigantul Dow Chemical, PetroChina, holdingul energetic MidAmerican Energy, ziarul Washington Post şi asiguratorul GEICO.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: