VIDEO Vremuri grele pentru gigantul aerospaţial american. NASA se gândeşte să renunţe la racheta Boeing pentru viitoarea misiune pe Lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sistemul Space Launch System este acum în construcţie  FOTO NASA/Jude Guidry
Sistemul Space Launch System este acum în construcţie  FOTO NASA/Jude Guidry

După ce modelul Boeing 737 MAX a fost blocat la sol după două accidente care s-au produs, se pare, în condiţii identice, gigatul aerospaţial american s-ar putea confrunta cun o nouă problemă după ce NASA a anunţat că ia în considerare şi alte variante pentru Space Launch System.

Totul după ce s-au înregistrat întârzieri repetate în realizarea unei rachete Boeing, pentru o viitoare misiune pe Lună, arată CNN.

Astfel, în cel ma scurt timp NASA va anunţa dacă va decide să renunţe la planul de utilizare a unei noi rachete din seria Space Launch System şi să opteze pentru vehicule comerciale de lansare. Concret, agenţia spaţială va analiza opţiunile achiziţionării unor rachete realizate de SpaceX şi United Launch Alliance.  

Agenţia spaţială a contractat Boeing în anul 2012, pentru o colaborare în cadrul căreia compania ar construi componentele principale ale SLS.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite