Volkswagen a semnat un acord pentru o fabrică gigant de baterii pentru maşini electrice

Volkswagen a semnat un acord pentru o fabrică gigant de baterii pentru maşini electrice

Volkswagen va construi o fabrică gigant de baterii cu litiu-ion în Germania, după un acord cu compania suedeză Northvolt, în ceea ce producătorul auto numeşte „cea mai mare ofensivă electrică din industria auto din întreaga lume”.

Cele două companii au convenit încă din iunie asupra cooperării. Volkswagen investeşte aproximativ 900 de milioane de euro, o parte dintre aceştia urmând să meargă către joint-venture-ul cu Northvolt, iar unii vor merge direct către companie, a anunţat Volkswagen. La schimb, Volkswagen a primit aproximativ 20 la sută din acţiunile producătorului suedez de baterii şi un loc în consiliul de supraveghere.

Volkswagen a anunţat că construcţia fabricii va începe în 2020. Producţia este prevăzută să înceapă în jurul sfârşitului anului 2023/2024, iar producţia anuală ar fi iniţial de 16 gigawatt ore.

Grupul Volkswagen intenţionează să lanseze aproape 70 de modele electrice noi în următorul deceniu şi speră să construiască 22 de milioane de maşini electrice în această perioadă.

Până în 2023, Volkswagen va investi peste 30 de miliarde de euro în electrificarea ofertei sale, determinată parţial de presiunea autorităţilor de reglementare şi de nevoia ieşirii din scandalul privind emisiile poluante.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: