Volkswagen se aşteaptă la rezultate excelente în 2017, în ciuda scandalului Dieselgate

Volkswagen se aşteaptă la rezultate excelente în
2017, în ciuda scandalului Dieselgate

Volkswagen va raporta rezultate excelente în acest an, ca urmare a vânzărilor record de vehicule şi de reducerea cheltuielilor, a afirmat directorul executiv al companiei, Matthias Mueller, într-un interviu acordat săptămânalului german Welt am Sonntag, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Popularitatea producătorului de automobile pare astfel să se fi reabilitat, chiar şi în urma scandalului emisiilor din septembrie 2015, care a costat Volkswagen miliarde de euro în amenzi şi sancţiuni.

„Cu siguranţă vor fi rezultate operaţionale remarcabile în acest an”, a declarat Matthias Mueller, când a fost rugat să rezume anul economic 2017. Volkswagen va publica pe 13 martie rezultatele detaliate pentru 2017. Luna trecută, CEO-ul a prezis că vânzările grupului din acest an vor depăşi recordul de 20,3 milioane de vehicule.

Reducerile de costuri la divizia de autoturisme au determinat cel mai mare producător de automobile din lume să-şi majoreze ţinta de profit pentru acest an şi, de asemenea, şi-a îmbunătăţit în acelaşi timp orientările de profit şi vânzări pe termen mediu.

Pe de altă parte, Mueller a declarat că propunerile Comisiei Europene pentru reducerea progresivă a emisiilor de dioxid de carbon (CO2) ale producătorilor de automobile până în 2025 şi 2030 vor provoca companiei „dificultăţi reale”.

Volkswagen a recunoscut cu mai mult de doi ani în urmă că a înşelat în testele privind emisiile de dioxid de carbon în Statele Unite. Compania a pus deoparte aproximativ 25 de miliarde de euro (30 miliarde de dolari) pentru a acoperi amenzi şi reparaţii ale vehiculelor şi se confruntă cu mii de procese în întreaga lume.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: