Virusul nuclear. O centrală atomică din Germania a fost infectată cu viruşi electronici ce permit controlul unităţii de la distanţă

Virusul nuclear. O centrală atomică din Germania a fost infectată cu viruşi electronici ce permit controlul unităţii de la distanţă

Centrala nucleară de la Gundremmingen, de lângă Munchen, este operată de către grupul energetic RWE

O centrală nucleară din Germania, operată de către grupul energetic RWE, a fost infectată cu viruşi electronici, iar aceştia permit hackerilor să controleze de la distanţa calculatoarele unităţii. Centrala nu este conectată la internet în acest moment, scrie Reuters.

Este vorba de centrala de la Gundremmingen, aflată la 120 de kilometri distanţă de Munchen.
 
Viruşii care au infectat calculatoarele includ „W32.Ramnit“ şi „Conficker“, aceştia fiind descoperiţi la unitatea B, care a fost modernizată în anul 2008, an în care i-au fost instalate softuri asociate cu echipamente pentru mutarea combustibilului nuclear.
 
Malware-ul a fost descoperit pe 18 unităţi de stocare a informaţiilor, în special stick-uri USB, şi a fost localizat în birouri separate de sistemele de operare ale centralei.
 
W32.Ramnit fură fişiere din calculatoarele infectate şi ţinteşte sistemul de operare Windows, de la Microsoft. Acesta a fost descoperit în anul 2010 şi este creat special pentru a controla de la distanţă sistemele în cauză, atunci când sunt conectate la internet.
 
În partea cealaltă, Conficker a infectat milioane de calculatoare cu Windows din anul 2008, când a apărut pe internet. Acesta se împrăştie prin reţele şi are abilitatea de a se copia singur pe mediile de stocare.
 
RWE a sesizat BSI, serviciul federal pentru securitatea  informaţiilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările