Vânzările de locuinţe din Dubai au atins maximul ultimilor opt ani. Cu cât ar putea creşte preţurile în următoarea perioadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Preţurile locuinţelor din Dubai au crescut, în medie, cu 2,8% în primul semestru din acest an, arată datele companiei de consultanţă imobiliară CBRE, transmite Bloomberg.

Potrivit sursei citate, în perioada ianuarie-iunie a acestui an, tranzacţiile rezidenţiale au urcat la cel mai ridicat nivel din  ultimii opt ani, în condiţiile în care oamenii şi-au căutat locuinţe mai mari, alimentând astfel preţurile dintr-o piaţă paralizată de oferta excesivă din ultimii ani.

Volumele de tranzacţionare au crescut în S1/2021 cu 69,2% şi 46,4% prin comparaţie cu perioadele similare din 2020 şi, respectiv, 2019. Totodată, vârful de gamă al pieţei imobiliare a înregistrat o creştere semnificativă, generând astfel o majorare considerabilă a preţurilor.

Astfel, segmentul premium a fost alimentat de europenii bogaţi care au plănuit să evite perioadele de carantină şi de persoanele care au vrut să se vaccineze din timp împotriva coronavirusului.

De altfel, domeniul imobiliar a continuat să fiarbă la nivel mondial de-a lungul ultimelor săptămâni, evaluările crescând în cel mai ridicat ritm din 2006 încoace, potrivit grupului de consultanţă Knight Frank.

Anul acesta, HSBC Holdings a declarat că nivelul tot mai mare al cererii pentru locuinţe mari va stimula piaţa imobiliară din Dubai, în mod similar cu analiştii băncii americane Morgan Stanley care se aşteaptă ca impulsul să dureze „timp de câţiva ani”.

Preţurile locuinţeor rămân accesibile în anii următori

Potrivit unui sondaj Reuters, realizat de 11 analişti imobiliari, efectuat în perioada 11-19 august, preţurile locuinţelor din Dubai vor creşte cu 3% în acest an şi 2,5% în 2022, comparativ cu 1,1% şi 2,8% preconizate acum trei luni”.

Această perspectivă modestă este în contrast cu alte pieţe imobiliare din lume, cum ar fi Canada, Australia şi Noua Zeelandă, unde preţurile, deja ridicate, erau de aşteptat să crească cu două cifre în acest an, depăşind limitele accesibilităţii.

Astfel, nouă din cei  11 analişti au declarat că activitatea pe piaţa imobiliară din Dubai va creşte în anul următor şi doi au spus că va rămâne aceeaşi. Nimeni nu se aştepta să scadă.

Dintre analiştii care au răspuns la o întrebare suplimentară, cinci din 11 au spus că o creştere accentuată a economiei este cel mai mare risc pozitiv pentru perspectivele pieţei imobiliare în anul următor.

De asemenea, o  majoritate clară de analişti, nouă din 11, au declarat că accesibilitatea va rămâne la fel sau se va îmbunătăţi în următorii doi-trei ani.

Potrvit sursei citate, unul dintre principalele motive pentru care piaţa imobiliară din Dubai rămâne relativ ieftină în comparaţie cu alte pieţe mondiale este faptul că există o ofertă amplă de case.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite