Vânzările Dacia au scăzut pe piaţa din Marea Britanie în  luna februarie

Vânzările Dacia au scăzut pe piaţa din Marea Britanie în  luna februarie

Marea Britanie şi-a menţinut poziţia de a doua mare piaţă auto din Uniunea Europeană, după Germania, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei FOTO: Guliver/ Getty Images

Circa 84.000 de maşini noi au fost vândute în luna februarie în Marea Britanie, cel mai bun rezultat pentru această lună din 2004, informează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vânzările de maşini au crescut cu 8,4%, la 83.395 de unităţi, faţă de vânzările auto din luna februarie a anului trecut, conform datelor publicate de Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT).

Cele mai bine vândute modele din această lună au fost: Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Nissan Qashqai, Vauxhall Corsa şi Ford Focus.

Totodată, vânzările Volkswagen au scăzut cu 13% faţă de luna februarie din 2015. Pe de altă parte, vânzările Ford au fost cu 12% mai mari comparativ cu aceeaşi lună din 2015, ajungând la 11.513 vehicule vândute.

„În mod obişnuit februarie este una dintre lunile cele mai liniştite ale anului, înainte de schimbarea din martie, dar performanţa pozitivă este încurajatoare şi pune sectorul auto într-o poziţie bună pentru următoarele 12 luni”, a declarat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

Marea Britanie şi-a menţinut poziţia de a doua mare piaţă auto din Uniunea Europeană, după Germania, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei, notează Agerpres.

Un record de 2,63 milioane de vehicule noi au fost înregistrate în Marea Britanie anul trecut - cu aproximativ 6% mai mult decât în 2014, fiind al patrulea an consecutiv de creştere, conform SMMT.

În primele două luni ale acestui an, vânzările de maşini noi au înregistrat o creştere de 4,6%, la 253.073 de unităţi în Marea Britanie.

De asemenea, tot în această perioadă, Dacia a vândut pe piaţa britanică 2.179 vehicule, în scădere cu 0,46% faţă de vânzările din lunile ianuarie şi februarie din 2015, când a înmatriculat 2.189 de unităţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările