Valoarea unei noi criptomonede ajunge la 45 de miliarde de dolari la numai o zi de la debut

Valoarea unei noi criptomonede ajunge la 45 de miliarde de dolari la numai o zi de la debut

Foto: Arhivă personală Andrei Palatkas

Internet Computer, noua monedă digitală lansată luni, este deja una dintre cele mai mari criptomonede din lume, cu o valoare de piaţă de aproximativ 45 de miliarde de dolari, transmit Fortune şi Bloomberg.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit sursei citate, moneda digitală şi registrul digital aferent ar trebui să ajute pe oricine – dezvoltatorii de software sau creatorii de conţinut – să publice orice doresc pe internet, fără a fi nevoie să treacă prin giganţi digitali precum Amazon.com Inc. sau Facebook Inc., sau să folosească servere sau servicii cloud comerciale.
 
Ideea este de a evita „zidurile corporative” şi de a reduce costurile, potrivit lui Dominic Williams, fondatorul proiectului. Utilizatorii ar putea construi platforme social-media şi alte servicii care să concureze cu titanii de pe internet.
 
Internet Computer este cea mai nouă monedă şi reţea conexă, alături de Polkadot, Binance Coin, printre ele, care încearcă să „fure” din piaţa Ethereum.
 
Debutul spectaculos al Internet Computer a avut loc într-un context în care criptomonedele, de la Bitcoin la Dogecoin, sunt pe buzele tuturor, de la mesele în familie până la emisiunea Saturday Night Live, iar preţurile multor monede sunt în creştere.
 
Valoarea totală de piaţă a tuturor criptomonedelor din lume se ridică acum la 2,48 trilioane de dolari, în creştere de la mai puţin de 1 trilion de dolari la începutul anului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările