Ungaria găzduieşte cel mai mare depozit frigorific de vaccinuri din UE şi o nouă fabrică

Ungaria găzduieşte cel mai mare depozit frigorific de vaccinuri din UE şi o nouă fabrică

FOTO Arhivă

Compania franceză de produse veterinare Ceva-Phylaxia a inaugurat în Ungaria, la Monor, cea mai mare unitate de depozitare a vaccinurilor în camere frigorifice din Uniunea Europeană, relatează agenţia MTI şi Budapest Business Journal, citate de Libertatea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceeaşi companie va construi, în apropiere de capitala Ungariei, şi o fabrică de vaccinuri, scrie Libertatea Potrivit ministrului ungar de Externe, Péter Szijjártó, care a participat la inaugurare, depozitul şi fabrica de vaccinuri fac parte dintr-un pachet de investiţii greenfield de peste 22 de milioane de euro, dintre care 1,6 miliarde de forinţi (4,3 milioane de euro) reprezintă o subvenţie acordată de statul ungar.
 
De la începutul proiectului, compania a creat 180 de noi locuri de muncă în Ungaria. În discursul său, Péter Szijjártó a subliniat că ultimul an şi jumătate a vizat combaterea coronavirusului care, „în ciuda progreselor continue, ne-a arătat cât de vulnerabili suntem în cazul izbucnirii unei astfel de pandemii”.
 
Potrivit şefului diplomaţiei ungare, această perioadă a demonstrat nevoia măsurilor de prevenţie, dintre care „vaccinarea este menţionată ca fiind cea mai importantă şi fundamentală dintre măsuri”. Péter Szijjártó a subliniat că la fel este şi în cazul domeniului veterinar, întrucât şi acest domeniu a avut „Covidul lui”, dând exemplu pesta porcină sau gripa aviară. Acesta a avertizat că sănătatea animală şi cea umană sunt extrem de strâns legate, iar succesul celei din urmă începe cu succesul primei.
 
Potrivit specialiştilor, trei sferturi din bolile infecţioase umane provin de la animale, iar recent au fost identificate 887 de virusuri la diferite animale care prezintă riscul de a se răspândi şi în rândul oamenilor, a subliniat Szijjártó. Oficialul de la Budapesta a mai spus că virusurile formează în permanenţă mutaţii noi, deci sunt necesare inovaţii şi cercetări continue, motiv pentru care investiţia actuală a companiei Ceva-Phylaxia este importantă. În urma investiţiei, se va realiza cea mai mare unitate de depozitare în camere frigorifice din blocul comunitar, care va avea o capacitate de stocare de aproximativ 2,5 milioane de fiole de vaccin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările