Un producător auto îşi reprofilează una dintre fabrici pe producţia de măşti faciale

Un producător auto îşi reprofilează una dintre fabrici pe producţia de măşti faciale

Mike Manley CEO FCA Foto Bloomberg

Unul dintre cei mai cunoscuţi producători auto a anunţat că şi-a reprofilat o întreagă fabrică de maşini pe producţia de măşti faciale, estimând că va ajunge rapid la 1 milion de bucăţi pe lună.

Ştiri pe aceeaşi temă

Directorul general de la Fiat Chrysler Automobiles, Mike Manley, le-a spus angajaţilor că grupul auto italo-american va ajuta la producţia de măşti faciale, în contextul urgenţei provocate de pandemia de coronavirus, a declarat luni un reprezentant sindical, transmite Reuters.
 
Producţia de măşti face parte din eforturile Fiat Chrysler Automobiles (FCA) şi ale rivalului Ferrari de a ajuta Italia să îşi majoreze producţia de echipamente medicale precum ventilatoare medicale.
 
Reprezentantul sindicatului UILM, Gianluca Ficco, susţine că CEO-ul Mike Manley a trimis un mesaj angajaţilor grupului în care îi informează că una dintre uzinele din Asia va fi reconvertită pentru a putea produce măşti faciale şi va ajunge rapid la o producţie de un milion de bucăţi pe lună.
 
Săptămâna trecută, o serie de oficiali au confirmat că holdingul Exor, firma mamă care deţine atât FCA cât şi Ferrari, discută cu Siare Engineering, cel mai mare producător de ventilatoare mecanice din Italia, pentru a-l ajuta să îşi majoreze producţia acestor echipamente de care este urgentă nevoie în contextul crizei coronavirusului.
 
FCA a încetat, temporar, operaţiunile la majoritatea uzinelor sale din întreaga lume ca răspuns la răspândirea virusului şi la prăbuşirea vânzărilor de autoturisme. De asemenea, şi-a suspendat operaţiunile la cele două uzine ale sale, ambele amplasate în Italia. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: