Un mare retailer se pregăteşte de insolvenţă, din cauza COVID-19

Un mare retailer se pregăteşte de insolvenţă, din cauza COVID-19

Debenhams se pregăteşte din nou de insolvenţă, după numai un an de când a cerut procedura

Retailerul britanic de fashion Debenhams se pregăteşte de insolvenţă, după ce epidemia de coronavirusului a obligat compania să închidă magazinele din Marea Britanie, scrie BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania cu 22.000 de angajaţi a fost deja salvată de acţionari cu un an în urmă, iar acum deschide din nou o procedură de administrare, pentru a se proteja de acţiunile legale ale creditorilor pe perioada în care magazinele sunt închise.

Şeful Debenhams, Stefaan Vansteenkiste, a declarat că circumstanţele deciziei sunt „fără precedent”.

„Am făcut acest pas pentru a ne proteja afacerile, angajaţii şi alte părţi interesate importante”, a spus el.

Vansteenkiste a spus că situaţia va permite Debenhams „să reia tranzacţiile din magazine noastre atunci când restricţiile guvernamentale vor fi ridicate”.

Cu toate acestea, el nu a spus câte dintre cele 142 de magazine ale sale se vor redeschide după închidere.

„Ne străduim să protejăm locurile de muncă şi să redeschidem cât mai multe magazine Debenhams, cât mai curând posibil”, a spus el.

Va fi a doua oară într-un an când Debenhams a depus cererea pentru insolvenţă. Compania a închis deja 22 de magazine anul acesta şi intenţionează să închidă încă 28 în 2021.

Retailerul a declarat că tranzacţiile online se derulează „în mod normal”, chiar dacă magazinele sale fizice sunt închise.

Acesta a transmis că le-a dat o permisie angajaţilor şi le plăteşte 80% din salarii până la 2.500 lire sterline pe lună.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: