Un mare producător de ţigări se reorientează către marijuana

Un mare producător
de ţigări se reorientează către marijuana

Altria, compania care deţine Marlboro, va investi 1,8 miliarde de dolari în compania de canabis Cronos. Gigantul speră ca astfel să găsească cheia pentru dezvoltarea continuă, în contextul în care business-ul cu ţigări tradiţionale stagnează, scrie CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Investiţia în grupul Cronos ca partener exclusiv în afacerea emergentă a canabisului la nivel mondial reprezintă o nouă oportunitate de creştere pentru Altria”, a declarat Howard Willard, CEO al Altria.

Cronos va oferi Altria o participaţie de 45% în cadrul companiei, în schimbul celor 1,8 miliarde de dolari, Altria având opţiunea să îşi majoreze participaţia la 55% în următorii cinci ani.

„Altria este partenerul ideal pentru grupul Cronos, oferind resursele şi expertiza de care avem nevoie pentru a accelera semnificativ creşterea noastră strategică”, a declarat CEO-ul Cronos, Mike Gorenstein.

Zvonurile privind o colaborare Altria-Cronos au apărut mai întâi la începutul acestei săptămâni. Decizia Altria de a duce la capăt decizia de a investi arată că această companie vrea să investească în marijuana ca într-o alternativă de creştere, pe măsură ce vânzările de ţigări tradiţionale încetinesc.

Acţiunile Altria au scăzut în acest an cu aproape 25%, iar compania este aşteptată să înregistreze o creştere a veniturilor de numai 1% în acest an şi în 2019.

Gorenstein a adăugat că Cronos va utiliza banii de la Altria pentru a-şi extinde distribuţia şi infrastructura în întreaga lume şi va stimula, de asemenea, investiţiile sale în cercetare şi dezvoltare pentru noi mărci şi produse.

Cronos şi alte companii ce folosesc canabis au ajuns în centrul atenţiei în ultimele câteva luni, de când Canada a legalizat marijuana recreaţională în luna octombrie, dar şi de când mai multe state americane au legalizat marijuana medicală şi recreaţională.

citeste totul despre: