Un mare producător auto, cu filiale şi în România, taie 10.000 de posturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O femeie cu un cadru de mers trece soseşte la Adunarea Generală Daimler AG la Berlin Germania FOTO EPA-EFE / Clemens Bilan

Daimler, producătorul auto german care deţine Mercedes-Benz, a declarat că va tăia cel puţin 10.000 de locuri de muncă în întreaga lume, deoarece încearcă să finanţeze trecerea la maşini electrice, scrie BBC.

Şeful de personal de la Daimler, Wilfried Porth, le-a spus jurnaliştilor că numărul de locuri de muncă pierdute ar fi de mărimea a „cinci cifre”.

Mutarea vine la câteva zile după ce rivalul Audi a spus că va tăia 9.500 din cele 61.000 de locuri de muncă din Germania din motive similare.

Daimler a spus că industria auto trece prin „cea mai mare transformare din istoria sa”.

„Dezvoltarea către o mobilitate neutră de emisii de carbon necesită investiţii mari, motiv pentru care Daimler a anunţat la mijlocul lunii noiembrie că va lansa un program pentru creşterea competitivităţii, inovaţiei şi puterii investiţiilor”, a spus firma.

Potrivit acesteia, o parte a acestui program este reducerea costurilor cu personalul cu aproximativ 1,4 miliarde euro până la sfârşitul anului 2022 şi, printre altele, reducerea numărului de posturi de conducere la nivel mondial cu 10%.

Maşini electrice        

Daimler, care are o forţă de muncă globală de aproape 300.000 de angajaţi şi fabrici în 17 ţări, a declarat că va reduce costurile şi ocuparea forţei de muncă „într-o manieră responsabilă social”, inclusiv prin utilizarea „fluctuaţiei naturale”.

„În plus, posibilităţile de pensionare cu fracţiune de normă vor fi extinse şi va fi oferit un program de separare, în Germania, pentru a reduce locurile de muncă în administraţie”, a adăugat acesta.

Daimler a spus că planurile sale au fost convenite cu consiliul de lucrări al firmei, care include reprezentarea sindicală.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite