Un mare producător auto american îşi închide fabricile de frica recesiunii. Ce maşini nu se vor mai fabrica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Semne bune pentru General Motors

Unul dintre cei mari mari producători de automobuile la nivel mondial a anunţat luni că-şi va închide şapte fabrici din întreaga lume şi va face mii de concedieri în încercarea de a face economii pentru a putea rezista recesiunii care va veni în America, scrie Financial Times.

General Motors a declarat că va înceta producţia la şapte fabrici din întreaga lume şi va concedia mii de muncitori, într-un efort disperat de a strânge economii de şase miliarde de dolari împotriva unei eventuale recesiuni a pieţei interne şi a impactului unui război comercial global, scrie Financial Times

GM se va orienta mai mult spre producţia de automobile electrice şi autonome, după ce, anul viitor,va opri producţia în şapte fabrici - Lordstown, Ohio, Hamtramck, Michigan, şi Oshawa, Ontario -, gigantul intenţionând să oprească şi producţia câtorva modele asamblate aici, printre care şi Chevrolet Cruze, the Cadillac CT6 şi Buick LaCrosse.

Este cea mai mare restructurare a companiei din ultimul deceniu, producătorul de autovehicule fiind nevoit să renunţe la fabricarea unor modele care nu se vând prea bine, dar şi oprirea totală a producţiei altor modele. Compania anunţă că va reduce semnificativ forţa de muncă din Statele Unite, cu peste 8.000 de salariaţi.

Astfel, GM vizează reducerea costurilor cu 4,5 miliarde de dolari şi reducerea cheltuielilor de capital cu 1,5 miliarde de dolari pe an şi va dubla resursele alocate autoturismelor electrice şi autonome în următorii doi ani.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite