Un iaht virtual de 650.000 de dolari a fost cumpărat de un utilizator anonim. Noul proprietar se va putea bucura de el doar online

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Captură Video
Foto: Captură Video

Un utilizator anonim a achiziţionat recent iahtul NFT Metaflower Super Mega Yacht pentru 149 de „WETH” (Wrapped Ethereum), o formă de criptomonede, echivalentul a circa 650.000 de dolari.

Potrivit Hypebeast, nava există doar în mediul online.

Iahtul virtual conţine mai multe servicii ce se găsesc şi pe iahturile reale, dar de care proprietarul se va putea bucura doar în mediul online, informează PC Gamer. 

Metaflower Super Mega Yacht este dotat cu un pupitru de DJ, o rampă de aterizare pentru elicopter şi un jacuzzi. Iahtul se află într-o zonă virtuală numită The Fantasy Islands. 

Zona este de fapt „un proiect de dezvoltare imobiliară de lux ce include 100 de insule private NFT (compuse din pământ NFT în Sandbox + vile 3D NFT ce sunt unice din punct de vedere arhitectural) pe lanţul Ethereum”. 

Dincolo de iahtul de sute de mii de dolari, alte achiziţii din acest metavers includ un model de personaj Female Teacher, în valoare de 16.585 de dolari. 

Potrivit datelor transmise de Useit.ro, iahtul virtual a fost cumpărat într-un sistem NFT (non-fungible token). Aceste jetoane sunt, de fapt unităţi de măsură folosite într-un registru contabil virtual, ce poartă denumirea de blockchain. Unele dintre cele mai cunoscute exemple sunt Ethereum şi Bitcoin Cash.

NFT-urile sunt folosite pentru a dovedi dreptul de proprietate asupra mai multor tipuri de fişiere, precum cele care conţin imagini, video etc. Deşi conţinutul în sine poate fi copiat, NFT-ul ajută la demonstrarea proprietăţii asupra acelui fişier.

Pentru că NFT-urile sunt incluse într-un registru informatic, există o dovadă a copiei originale, chiar dacă aceasta poate fi accesată de alţi utilizatori, nu doar de către proprietar.

Primele NFT-uri au apărut în anul 2015, în registrul Ethereum. De atunci, au devenit din ce în ce mai comune în mediul online. 

NFT-urile sunt folosite mai ales în cazul artei digitale. Ele pot fi asociate şi cu bunuri virtuale din jocuri video. 

Aceste jetoane sunt în continuă creştere în mediul online, spre surprinderea unor experţi. Încă nu există o legislaţie sau autorităţi care să monitorizeze modul în care sunt gestionate NFT-urile în acest moment.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite