Un ciorchine de strugure, vândut la preţul unei maşini. Ce au boabele atât de special

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto CNN
Foto CNN

Un ciorchine de strugure a fost vândut la preţul unei maşini în Ţara Soarelui Răsare, ţară renumită de altfel pentru cerinţele de perfecţiune, inclusiv în ceea ce priveşte fructele.

Un ciorchine de struguri s-a vândut vineri în centrul Japoniei cu 1,4 milioane de yeni (12.700 de dolari), la prima licitaţie din acest sezon.. Suma este cu 100.000 de yeni mai mare prin comparaţie cu sezonul anterior, fiind stabilit astfel un record pentru al treilea an consecutiv, scrie evenimentulistoric.ro.

Hsieh Ming-ta, care conduce Yumaowu, un lanţ japonez de supermarketuri de lux din Taiwan, a cumpărat strugurii din soiul Ruby Roman prin intermediul unui angrosist din Kanazawa, capitala prefecturii Ishikawa, unde soiul a fost dezvoltat şi este cultivat în exclusivitate.

„Vreau să introduc Ruby Roman populaţiei din Taiwan”, a declarat Hsieh, în vârstă de 66 de ani, care a precizat că raportat la „un an de muncă grea pentru producătorii (strugurilor), suma de 1,4 milioane de yeni este mică”.

Vineri, în cadrul primei licitaţii din acest sezon, au fost livraţi 253 de ciorchini de struguri din soiul Ruby Roman.

Varietatea de struguri Ruby Roman, cu boabe de dimensiunea unei mingi de ping-pong, este recunoscută pentru conţinutul ridicat de zahăr şi nivelul redus de aciditate.

Povestea lor a început în anul 1995, când crescătorii de struguri din prefectura japoneză Ishikawa şi-au dorit să conceapă un soi special de struguri, de mărime mai mare.

Au apelat la ajutorul Centrului de Cercetare Agricolă al prefecturii şi au reuşit să planteze aproape 400 de butaşi pe o parcelă de testare.

Din acest număr mare doar în patru au apărut boabele roşii, iar într-unul au apărut boabele mari.

În anii următori, crescătorii au înmulţit acest soi şi l-au îmbunătăţit. Aceştia au reguli stricte atunci când vine vorba despre felul în care sunt concepuţi ciorchinii.

Fiecare bob trebuie să cântărească minimum 20 de grame, să aibă o aciditate scăzută, iar conţinutul de zahăr să fie de 18%.

Există şi struguri mai buni decât aceştia, anume clasa Premium.

Pentru a primi acest titlu, boabele trebuie să cântărească mai mult de 30 de grame şi ciorchinele să fie de cel puţin 700 de grame.

În 2018, doi pepeni au fost vânduţi cu 25.000 de euro

Două fructe de lux au fost vândute cu preţul record de 3,2 milioane de yeni (25.000 de euro), în 2018, în cadrul unei licitaţii organizate la Sapporo, un oraş aflat pe insula Hokkaido.

Cei doi pepeni Yubari au reprezentat prima pereche de acest tip prezentată în 2018 la licitaţia organizată de piaţa angro din Sapporo. Ei au fost cumpăraţi de o companie locală specializată în ambalarea fructelor. 

Japonezii au un veritabil cult faţă de fructele de lux, iar pepenele Yubari, o varietate de cantalup cultivată pe insula Hokkaido şi protejată printr-o marcă înregistrată, reprezintă un cadou foarte apreciat, la fel ca vinurile din soiuri alese. 

Chiar şi fructele obişnuite din această varietate de pepeni au preţuri de vânzare relativ mari în Japonia.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite