Turismul mondial este în creştere, în ciuda ameninţărilor teroriste

Turismul mondial este în creştere, în ciuda ameninţărilor teroriste

În 2015 s-au înregistrat cu 4,4% mai mulţi turişti ca în anul precedent

Turismul mondial a înregistrat un record de 1,18 miliarde de turişti în 2015, cu 50 de milioane de persoane mai mult ca în anul precedent.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Turismului, la nivel global, numărul celor care au călătorit în 2015 a fost cu 4,4% mai mare ca în 2014, arată AFP, citată de Agerpres.

Secretarul general al Organizaţiei Mondiale a Turismului, Taleb Rifai,  a arătat că previziunile de creştere a acestei pieţe sunt de creştere pentru perioada 2010-2020, iar datele de anul  trecut sunt peste termenii prognozaţi.

Potrivit ultimului barometru privind turismul mondial, numărul turiştilor internaţionali care au vizitat Europa, Asia-Pacific şi continentul american a crescut cu 5% în toate cele trei cazuri, în schimb a scăzut cu 8% în Africa de Nord, unde ţări precum Tunisia au fost afectate de atentatele împotriva zonelor turistice.

Totuşi, atentatele din 2015 şi-au pus amprenta asupra unor destinaţii cu mare căutare cum sunt Tunisia, Egipt sau Turicia. Pe acest fond al ameninţărilor teroriste reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Turismului se aşteaptă la o creştere a sosirilor cu 4%, la nivel global.

Taleb Rifai le spune turiştilor că nu trebuie să renunţe la călătorii de frica atentatelor, iar şărilor care au acest risc le solicită să adopte măsuri crescute de securitate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările