Tupeu fantastic: Moscova ameninţă că va decupla Ucraina de la centrala nucleară Zaporijie, ocupată de ruşi, dacă Kiev nu va plăti energia produsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrala nucleară de la Zaporijie FOTO Nexta
Centrala nucleară de la Zaporijie FOTO Nexta

Rusia vrea să deconecteze Ucraina de la centrala nucleară ucraineană Zaporijie, cea mai mare centrală nucleară din Europa, aflată deja sub ocupaţie rusă, dacă Kievul nu plăteşte Moscovei electricitatea produsă în această centrală, anunţă vicepremierul rus Marat Husnulin, reatează AFP.

Aceasta este ultima dintr-o serie de declaraţii ale unor oficiali ruşi, în ultimele săptămâni, care sugerează că Rusia se pregăteşte de o ocupaţie pe termen lung sau de o anexare a unor zone din sudul Ucrainei, asupra cărora deţine controlul - regiunea Herson şi o parte importantă a regiunii Zaporijie.

„Dacă sistemul energetic al Ucrainei este pregătit să ia şi să plătească, atunci (centrala nucleară) va putea funcţiona pentru Ucraina. Dacă (Ucraina) nu acceptă, atunci (centrala nucleară) va funcţiona pentru Rusia”, a declarat miercuri, potrivit agenţiilor ruse de presă,  într-o vizită în instalaţia nucleară ucraineană, Husnulin.

„Noi avem o mare experienţă în centrale nucleare. Avem întreprinderi în Rusia care au această experienţă. Nu există nicio îndoială că (centrala nucleară de la Zaporijie) va continua să funcţioneze”, a declarat el.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite