Trump se opune predării declaraţiilor sale fiscale către parchet. Procurorii cer respingerea argumentelor „reciclate” ale preşedintelui SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul districtual din Manhattan a cerut luni unei curţi federale de apel să respingă argumentele ”reciclate” ale preşedintelui Trump, care cere blocarea predării la procuratură a declaraţiilor sale fiscale şi a altor documente, transmite Reuters, citat de news.ro.

Într-un document înregistrat în instanţă, reprezentanţii procurului districtual Cyrus Vance au afirmat că Curtea de Apel din Manhattan trebuie să confirme respingerea procesului intentat lui Donald Trump, de către judecătorul districtual Victor Marrero, afirmând că acesta a efectuat o analiză ”meticuloasă” a argmentelor preşedintelui.

Disputa se referă la exercitarea de către Vance a unei citaţii emise în august 2019, adresată firmei de contabilitate cu care colaborează Trump, care cere acesteia să predea declaraţiile fiscale personale şi corporative ale preşedintelui din ultimii opt ani, în legătură cu o investigaţie penală referitoare la afacerile acestuia.

Trump (republican) a argumentat că citaţia lui Vance (democrat) este ”mult exagerată” şi emisă cu rea-credinţă, pentru a-l hărţui.

Preşedintele s-a folosit de acest argument după ce Curtea Supremă a Statelor Unite a respins în luna iulie afirmaţia anterioară a lui Trump potrivit căreia este imun la investigaţiile penale în timp ce ocupă funcţia de lider al Casei Albe.

Argumentele orale sunt programate să aibă loc pe 25 septembrie, în faţa unui complet de trei judecători, toţi numiţi de preşedinţi democraţi. Deşi apelul a fost programat în procedură accelerată, este improbabil ca publicul să afle ce conţin declaraţiile fiscale ale preşedintelui înainte de alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite