Transportatorii trebuie să îşi adapteze contractele în funcţie de evoluţiile din Rusia. Mărfurile sunt respinse la graniţă sau se fac controale îndelungate

Transportatorii trebuie să îşi adapteze contractele în funcţie de evoluţiile din Rusia. Mărfurile sunt respinse la graniţă sau se fac controale îndelungate

Rusia a interzis importurile de produse agroalimentare

Transportatorii internaţionali trebuie să îşi adapteze contractele în funcţie de evoluţiile din Rusia, care a decis, la data de 7 august să respingă aproape toate produsele agricole, materiile prime şi produsele alimentare care provin din Statele Unite, Uniunea Europeană, Canada, Australia şi Regatul Norvegiei, susţine Florinel Andrei, secretarul general al Asociaţiei Române pentru Transporturi Rutiere Internaţionale (ARTRI).

Ştiri pe aceeaşi temă

„Din data de 7 august 2014 Federaţia Rusă respinge aproape toate produsele agricole, materiile prime şi produsele alimentare care provin din Statele Unite, Uniunea Europeană, Canada, Australia şi Regatul Norvegiei pentru o perioadă de un an. Această măsură de autoizolare comercială a Rusiei urmează decretului preşedintelui Putin din 6 august 2014, nr. 560, «Cu privire la aplicarea unor măsuri economice speciale folosite în scopul asigurării securităţii Federaţiei Ruse». De aceea, le recomandă tuturor transportatorilor internaţionali să ţină cont de evoluţiile din Federaţia Rusă şi să îşi adapteze corespunzător contractele“, a declarat Florinel Andrei, într-un comunicat citat de Agerpres.ro.
 
Potrivit acestuia, operaţiunile de trecere a frontierei s-au diminuat în ultima săptămână cu 15%, afectate fiind toate importurile contractate începând din data de 7 august, dar şi cele dinainte acestei date.
 
„Transporturile produselor interzise de Federaţia Rusă, care provin din afara UE sau a Norvegiei, dar care tranzitează aceste regiuni, înregistrează întârzieri îndelungate din pricina controalelor prelungite ale camioanelor“, a mai spus secretarul general al asociaţiei.
 
Mai puteţi citi:
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: