Top 3 abilităţi soft pe care le au doar bilingvii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
soft skills

Ştiai că persoanele bilingve sunt cu aproximativ o jumătate de secundă mai rapide decât monolingvii cu privire la executarea unor sarcini noi, conform HBR? În plus, sunt şi abilităţi soft pe care acestea le dobândesc în plus. Verifică dacă ai aceste abilităţi şi cum te pot ajuta în viaţa de zi cu zi.

Inteligenţă emoţională

Un prim pas spre o inteligenţă emoţională dezvoltată este să îţi antrenezi comunicarea. Cea mai satisfăcătoare experineţă umană este capacitatea de a ne conecta cu cei din jur. Dar să comunici cu cineva în limba sa este un plus pentru dezvoltarea ta şi un pas incredibil în carieră. Bilingvii au ocazia, la locul, de muncă să comunice cu o categorie mai largă de oameni din sfera profesională. Cunoaşterea unei noi limbi îţi deschide uşa spre o lume nouă la propriu şi la figurat. Vei fi uimit de cultura străinilor şi vei construi legături pe tot parcursul experienţei. Mai mult, vei avea un self-awareness ridicat şi vei realiza lucruri din mediile de lucru ale altor companii străine, ceea ce îţi va permite să îţi auto-evaluezi munca, dar şi stilul de viaţă, conform Forbes.

Creativitate

Învăţarea despre o altă cultură face lumină asupra aspectelor propriei noastre culturi, aspecte de care nu ţi-ai dat seama cel mai probabil. Astfel e posibil să ai idei noi care să îţi fie de folos pentru a munci mai eficient. Persoanele care vorbesc mai mult de o limbă străină au abilităţi îmbunătăţite de memorare, capacitate de multitasking şi abilităţi de ascultare mai bune. Aceştia pot monitoriza schimbările din mediul lor de muncă mai uşor decât monolingvii. Bilingvii semnalează un grad ridicat de creativitate şi flexibilitate. Sunt mai deschişi spre inovare şi nu îmbătrânesc mental pentru că tot timpul sunt în proces de evoluţie.

Responsabilitate                      

A învăţa o limbă înseamnă a ieşi din zona ta de confort. Avantajul pe care îl vei avea este sentimentul uimitor de a vorbi cu cineva în limba lui natală. Abilităţile de ascultare şi înţelegere sunt mai dezvoltate la bilingvi. Astfel, luarea deciziilor în rezolvarea problemelor într-un mod eficient este un soft skill care se dezvoltă natural în urma ascultării active. Revista americană Forbes arată că billigvii sunt ceva mai raţionali decât monolingvii şi pot lua decizii mult mai repede.

Învaţă rapid şi eficient limbi străine

O tendinţă care dă rezultate foarte bune în cadrul unor cursuri de limbi străine este învăţarea agile. Conceptul constă într-un hybrid dintre învăţarea online şi cea asistată de un trainer care îţi poate da în timp real un feedback referitor la progresul tău în învăţare. Mai mult, se iau decizii de învăţare care depind de nevoile fiecărui cursant. Pentru a face o estimare cât mai apropiată de bugetul pe care trebuie să-l aloci, poţi folosi calculatoare de preţuri care vor estima costurile necesare, în funcţie de nevoile de învăţare ale echipei.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite