Teva a obţinut acordul SUA pentru prima versiune generică a medicamentului antialergic EpiPen, al companiei Mylan

Teva a obţinut acordul SUA pentru prima versiune generică a medicamentului antialergic EpiPen, al companiei Mylan

Teva Pharmaceutical Industries a obţinut acordul autorităţilor de reglementare din Statele Unite pentru fabricarea primei versiuni generice a medicamentului antialergic EpiPen, al companiei Mylan, informaţie care a dus la creşterea acţiunilor companiei farmaceutice israeliene cu 6%, la bursa din New York, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Titlurile Mylan au scăzut cu 0,64%.

În ultimii câţiva ani, Mylan a ajuns în atenţia autorităţilor de reglementare şi politice din cauza escaladării preţului EpiPen, pe fondul lipsei concurenţei.

EpiPen este o soluţie sterilă în stilou preumplut pentru injectarea de urgenţă în muşchi (intramuscular). Medicamentul este utilizat pentru tratamentul de urgenţă al reacţiilor alergice severe (anafilaxie).

”Aprobarea obţinută astăzi, pentru prima versiune generică a celui mai recomandat autoinjector cu epinefrină (adrenalină) din Statele Unite, face parte din angajamentul nostru de lungă durată de a promova accesul la alternative generice mai ieftine, sigure şi eficace, după ce brevetele şi alte exclusivităţi nu mai împiedică acest lucru”, a afirmat comisarul Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA, Scott Gottlieb.

Administraţia a aprobat mai multe autoinjectoare cu epinefrină, între care Adrenaclick şi Auvi-Q.

Veniturile obţinute de Mylan din comercializarea EpiPen au scăzut puternic în ultimul an, din cauza concurenţei sporite şi lansării propriei sale versiuni generice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: