Tesla ar putea accepta Dogecoini ca metodă de plată. Musk lasă urmăritorii de pe Twitter să decidă

Tesla ar putea accepta Dogecoini ca metodă de plată. Musk lasă urmăritorii de pe Twitter să decidă

FOTO: SHUTTERSTOCK

Miliardarul sud-african Elon Musk şi-a întrebat, marţi, cei 54 de milioane de urmăritori de pe Twitter dacă îşi doresc ca Tesla să accepte plăţi cu dogecoin, criptomoneda creată în glumă în 2013 şi fără nicio aplicabilitate în lumea reală, relatează Reuters şi Financial Post.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Vreţi ca Tesla să accepte Doge?”, a întrebat Musk sub forma unui sondaj la doar câteva zile după ce a numit dogecoin o „escrocherie” în timpul emisiunii Saturday Night Live, afirmaţie care a dus la o scădere de 30% a preţului criptomonedei după ce acesta crescuse cu 700% în decurs de o lună informează Hotnews.com.
 
Sondajul lui Musk cu privire la dogecoin a atras peste două milioane de răspunsuri în orele de la postarea sa, peste 75% din respondenţi votând „Da” pentru acceptarea noii forme de plată.
 
Întrebarea CEO-ului Tesla vine la doar câteva zile după ce SpaceX, compania aerospaţială a lui Musk, a anunţat că va accepta dogecoini pentru finanţarea unei misiuni lunare programate pentru primul trimestru al anului viitor.
 
Musk şi-a folosit contul de Twitter pentru a-şi exprima opiniile despre diferite monede digitale printre care şi bitcoin, comentariile sale aducând adesea fluctuaţii a preţurilor acestora.
 
Potrivit unui anunţ al miliardarului sud-african, din luna martie 2021, clienţii din Statele Unite vor putea cumpăra maşini Tesla cu bitcoini, marcând un pas important în lupta criptomonedelor de a fi acceptate în comerţul pe scară largă.
 
Tesla cumpărase mai devreme în cursul anului bitcoini în valoare de 1,5 miliarde de dolari, acţiune care a alimentat creşterea preţului criptomonedei la noi recorduri.
 
Preţul monedei digitale dogecoin, creată ca o glumă în 2013,  a crescut cu peste 700% în ultima lună şi a devenit acum a patra cea mai mare criptomonedă din lume.
 
Dogecoin a atins un nou preţ record de 0,73$ joia trecută.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările