Tesla caută locul pentru o nouă fabrică de maşini în Europa

Tesla caută locul pentru o nouă fabrică de maşini în Europa

Producătorul de automobile electrice Tesla caută locaţii pentru construcţia unei noi fabrici, părând că preferă locuri aflate la graniţa cu Olanda şi Belgia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preferat pare să fie landul german Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat stat german, a relatat publicaţia Rheinische Post, citând persoane apropiate situaţiei, transmite Reuters. Potrivit publicaţiei, au avut loc deja primele inspecţii, scrie news.ro.
 
Purtătorii de cuvânt ai Tesla dn Europa nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.
 
Directorul general al Tesla, Elon Musk, a afirmat pe Twitter, în aprilie, că producătorul auto analizează posibilitatea de a construi o fabrică în Germania.
 
Anul trecut, Musk a afirmat că Germania este principala opţiune a companiei în Europa pentru construcţia unei Gigafabrici, adăugând că ”graniţa franco-germană ar fi o opţiune justificată, aproape de ţările Benelux”.
 
Landul Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat stat german, are graniţe cu Olanda şi Belgia.
 
Tesla mai caută locaţii şi în landul Saxonia Inferioară, care are graniţă cu Olanda, a declarat ministrul Economiei, Bernd Althusmann, la începutul săptămânii trecute.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările