Tăieri substanţiale de salarii în industria auto: 30% din venitul şefilor şi 10% din cel al muncitorilor

Tăieri substanţiale de salarii în industria auto: 30% din venitul şefilor şi 10% din cel al muncitorilor

Un cunoscut producător de talie mondială şi-a anunţat miercuri angajaţi că va opera reduceri substanţiale ale salariilor, dar diferenţiate în funcţie de venit: mai mult la şefi şi mai puţin la muncitori.

Miercuri dimineaţa, Tesla şi-a anunţat angajaţii că salariile vor fi reduse temporar, renunţându-se totodată şi la lucrătorii neesenţiali, având în vedere că producţia va fi redusă.
 
Într-un e-mail trimis angajaţilor de către şeful companiei de resurse umane din America de Nord şi consilier intern, Valerie Workman, care a fost publicat de CNBC, Tesla le-a spus angajaţilor că unele locuri de muncă vor fi afectate, scrie businessinsider.com.
 
"În timp ce continuăm să menţinem doar operaţiunile critice minime în funcţiune, ne aşteptăm să reluăm producţia normală la facilităţile noastre din SUA pe 4 mai, cu excepţia oricăror schimbări semnificative", se arată în mail-ul trimis angajaţilor.
 
Potrivit acestuia, compania intenţionează să înceapă punerea în aplicare a anumitor măsuri de reducere a costurilor începând cu 13 aprilie. 
 
"Pentru angajaţii din SUA, aceste reduceri sunt de 30% pentru vicepreşedinţi, de 20% pentru directori şi de 10% pentru toţi ceilalţi", se menţiona în mail.
 
"Şi pentru angajaţii din afara SUA vor exista şi reduceri asemănătoare, care vor fi comunicate de echipa de conducere locală în conformitate cu legile locale şi consiliile de muncă", se menţiona în mail.
 
Tesla şi-a închis temporar fabrica din Fremont, California, pe 23 martie, şi a suspendat majoritatea operaţiunilor la fabrica sa de panouri solare din Buffalo, New York.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: